Johannette Zomer.
Johannette Zomer. Foto: Jonas Sacks

HEILOO - Sopraan Johannette Zomer speelt op zondag 13 maart om 15.00 uur haar voorstelling Tranen van Maria in de Cultuurkoepel.

Invloed en Impact zijn het thema van Internationale Vrouwendag 2022. Ter gelegenheid van het ruim 100 jaar bestaande kiesrecht voor vrouwen heeft sopraan Johannette Zomer het project Tranen van Maria ontwikkeld over de verbindende rol van vrouwen, een speciale uitvoering van Pergolesi’s Stabat Mater. Een voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen met verschillende achtergronden, die in het teken staat van de verbindende rol van vrouwen. 


Naast het Stabat Mater van Pergolesi bestaat het programma uit middeleeuwse lofzangen van Hildegard von Bingen, enkele delen uit de Cantigas de Santa Maria (een van de grootste verzamelingen lofliederen van de westerse middeleeuwse literatuur) en op vrouwen geïnspireerde Arabische en Sefardische liederen. Ook zullen er als rode draad door de voorstelling getuigenissen van vrouwen van over de hele wereld te zien zijn op beeldschermen. 


Tenslotte zal de Canadese danseres Heather Ware, in samenwerking met de talentenklas van CaDanZ uit Zutphen, het thema dansend verbeelden op delen uit de Suites voor cellosolo van Bach. Een prachtige voorstelling met Invloed en Impact. 


Kom zondag 13 maart a.s. om 15.00 uur naar de Koepel! Koop kaarten à € 22,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus.