Van 26 januari tot en met 5 februari zijn de Nationale Voorleesdagen.
Van 26 januari tot en met 5 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Foto: aangeleverd

Kom langs in de bibliotheek als je durft!

Algemeen

REGIO - Van 26 januari tot en met 5 februari vieren we in de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard de Nationale Voorleesdagen. 

Deze feestelijke dagen staan in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Maar ook kun je komen speuren naar monsters en dansen in de bibliotheek. Het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ staat hierbij centraal.

Ontdek de bieb met de Monsterspeurtocht 
Oh jee, de Bibliotheek wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen overgenomen door kleine monsters. Ze hangen aan kasten, computers en zitten tussen de boeken! Komen jullie ze vangen? Kom en ontdek de bieb bij jou in de buurt met een speurtocht door de bibliotheek. Meedoen is gratis.
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Ieder kind in Nederland moet dat kunnen ervaren. Lid worden van de bibliotheek is vanaf 2022 dan ook geheel gratis. De inschrijfkosten zijn komen te vervallen. Hierdoor is er geen drempel meer en kan ieder kind toegang krijgen tot een leven lang leren.

Is jouw (klein)kind nog geen lid?
Meld ze vandaag nog gratis aan via bknw.nl/jeugdabonnement. Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden in de bibliotheek krijgen een monsterknuffeltje cadeau (zolang de voorraad strekt).
Kijk voor meer informatie op: bknw.nl/nationale-voorleesdagen

Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden in de bibliotheek krijgen een monsterknuffeltje cadeau.