Onder andere deze oude schoolplaat is in de nieuwe tentoonstelling te bewonderen. De plaat is gebaseerd op een plaats dicht bij ons in de buurt. In het Historisch Museum weten ze waar.
Onder andere deze oude schoolplaat is in de nieuwe tentoonstelling te bewonderen. De plaat is gebaseerd op een plaats dicht bij ons in de buurt. In het Historisch Museum weten ze waar. Foto: aangeleverd

De Historische Vereniging Heiloo begint enthousiast aan 2022

HEILOO - Enthousiast omdat er weer nieuwe plannen zijn en omdat we, wie weet, u 15 of 16 januari weer mogen begroeten.

In het Historisch Museum wacht u de geheel nieuwe tentoonstelling ‘Het schoolleven van de Heilooërs’. Er zijn in die tentoonstelling enkele bijzondere objecten te zien zoals een getuigschrift uit 1896 en verschillende antieke merklappen die zijn gemaakt door Heilooër meisjes van toen.

Midden in de expositiezaal staat een grote ronde tafel waar u op uw gemak een aantal fotoalbums kunt bekijken. De tentoonstellingscommissie is nog op zoek naar schoolfoto’s van na 1970.

Mocht u in het bezit zijn daarvan, mailt u dan naar gieltjes@kpnmail.nl


Een ander plan is om, zodra het kan, weer presentaties, wandelingen, rondleidingen en fietstochten te organiseren. Dit jaar zal er ook een nieuw boek uitgegeven worden door de vereniging. Zodra meer bekend is, leest u hierover. De vrijwilligers van de vereniging kijken ernaar uit. Natuurlijk wordt er al gedacht aan de nieuwe zomertentoonstelling maar daarover later meer.


Wij gaan ervan uit dat dit keer de toneelvoorstellingen van Martine Faber en haar groep Context wel door kunnen gaan. Mensen die kaarten hebben voor de voorstelling ‘In het verborgene, een daad van verzet’, kunnen die omzetten naar een nieuwe datum. E-mail: gieltjes@kpnmail.nl

De data zijn: 24 april en 1 en 4 mei voor de middagvoorstellingen, begin 14.30 uur, vanaf 14.00 uur is de zaal open. De avondvoorstellingen zijn op 23, 29 en 30 april, begin 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.


Ten slotte: Velen van u hebben de Vereniging in deze lastige periode gesteund door een vriendelijk woord, een aardig berichtje of door lid te worden.

Mocht u overwegen ook lid te worden van de Historische Vereniging Heiloo (€ 15 per jaar), dan hoort u bij een vereniging met meer dan 1500 leden. Tel. 0651718363.

De vereniging zal te allen tijde rekening houden met de dan geldende coronaregels.