Pianist Bo en fuitiste Rianne zijn een uniek duo.
Pianist Bo en fuitiste Rianne zijn een uniek duo. Foto: Isabelle Vermeij

Bijzonder inloopconcert Witte Kerk

HEILOO - Op woensdagmiddag 13 oktober 2021 werd een bijzonder inloopconcert gepresenteerd! De jonge en zeer talentvolle pianist Bo de Myttenaere bracht samen met fluitiste Rianne van der Knaap klassieke en eigen gecomponeerde stukken ten gehore. Publiek was van tevoren van harte uitgenodigd om in de pauzes zelf te komen spelen of met de twee muzikanten mee te doen, maar daar werd weinig gebruik van gemaakt.

Wat deze middag zo bijzonder maakte, is dat Bo de Myttenaere in zijn composities eigen ervaringen verwerkt. Vanaf zijn 15e componeert hij zelf muziek en speelt ook sinds die tijd regelmatig in verzorgingshuizen. Over de band tussen verzorgers en bewoners heeft hij een prachtig muziekstuk gemaakt, maar ook de flarden gedachtes van
dementerende ouderen of een vrouw met een spierziekte komen terug in zijn werken. Hij observeert zijn omgeving nauwkeurig en vertaalt die emoties of beelden in eigen muziekstukken.

De soms kromme tonen of weidse klanken sluiten feilloos aan bij zijn gesproken introductie. Het verbinden van een persoonlijk verhaal aan een eigen muzikale interpretatie vormen een indrukwekkende vertaling ervan. De combinatie met de heldere klanken van de dwarsfluit was mooi.


Bo en Rianne zullen in de toekomst hopelijk vaker te horen zijn; de wijze waarop persoonlijke verhalen, muziek en maatschappelijke thema's samenkomen is uniek en verdient een podium met veel publiek!