Actie in het bos afgelopen weekend
Actie in het bos afgelopen weekend Aangeleverde foto

Middeleeuwen op de Kattenberg

Afgelopen weekend werden de bossen rondom de Kattenberg bevolkt door mensen die zo uit de Middeleeuwen leken te zijn gekomen. Het jaarlijkse Dojokamp had meer dan 70 kinderen enthousiast gemaakt om de strijd tegen elkaar aan te gaan bij een veelheid aan originele en uitdagende spellen die allemaal aan de Middeleeuwen te linken waren.

Vrijdagavond werd een spannend smokkelspel gehouden in een almaar donker wordend bos. Voor de allerdappersten stond nog een spooktocht op het programma. Na een kort nachtje in het tentenkamp werd zaterdag de sportdag gehouden. Teams met namen als de Razende ridders en de Hikkende herbergiers namen het op tegen de Kwakende kwakzalvers en de schattige schildknapen.

Voor de eerste keer was er ook een team van de G-judoka's (voor kinderen met een beperking) die geweldig meededen. Er werden ridderproeven afgelegd, gezocht naar vloeibaar goud en ook werd de schommel van Sancho Panza beklommen. Tussen de middag verdwenen de honderden pannenkoeken als sneeuw voor de zon in de hongerige magen van het riddervolk.

Na een eindspel op de Kattenberg en een lekkere barbecue was het al weer tijd voor het sluitstuk: de bonte avond. De teams lieten daar zien dat ze niet alleen over de nodige sportieve talenten beschikken, maar ook buitengewoon creatief kunnen zijn. Terwijl de kinderen moe en voldaan naar huis gingen, mijmerde de organisatie al weer voorzichtig over een thema voor het volgende kamp.