Afbeelding
Stip Fotografie

Pluim voor vrijwilligers

Steeds meer mensen op leeftijd ontdekken de mogelijkheden van een tablet. Bijvoorbeeld om contact te onderhouden met familie of een hulpverlener, om foto's te bekijken, informatie op internet te vinden, muziek te beluisteren en nog veel meer.

Zo'n tablet is een mooie en praktische mogelijkheid, maar eentje waarvoor wel enige handigheid vereist is. Toch is het niet zo moeilijk als soms wordt gedacht, al helemaal niet met een beetje hulp.

Die hulp wordt geboden door de enthousiaste vrijwilligers van het Tablet Probeer Project, een initiatief van Stichting Welzijn Heiloo. Samen helpen zij ouderen met een tablet om te gaan. De vrijwilligers zetten zich vol enthousiasme in en doen er graag nog een schepje bovenop als dat nodig is. Ze regelen bijvoorbeeld draadloos internet en begeleiden de deelnemers drie maanden lang met veel geduld wekelijks aan huis.

Reden voor een complimentje, vond de Stichting Welzijn Heiloo. Op maandag 31 augustus kregen de vrijwilligers van het Tablet Probeer Project dan ook in het Trefpunt een pluim uitgereikt in de vorm van een heerlijke appeltaart. De 'pluim' werd uitgereikt door Claudia Spit, coördinator van dit project.

Wilt u meer weten over het Tablet Probeer Project, dan kunt u bellen met Stichting Welzijn Heiloo 072-5331297.