Afbeelding
Aangeleverde foto

Mein Beretty:"Lachen, dat is ook bewegen'

Ergens in het begin van de jaren '70 kwam Mien Berretty in Heiloo wonen, in de nieuwe wijk Termijen. Haar wieg stond in Padang, Sumatra gestaan, in 1932. In verwachting van de eerste van haar drie kinderen was ze in 1957 via Singapore naar Nederland gekomen. De eerste tijd woonde de familie in Amsterdam-Osdorp.

Spoedig na de verhuizing naar Heiloo sloten Mien en haar echtgenoot zich aan bij de Vereniging Tropenvrienden Alkmaar, waar ze volop andere mensen met een Indische achtergrond troffen. En er werd veel gedanst.

Dansen: Mien Berretty vindt het leuk om daarover te vertellen. Het volksdansen in het Open Huis (later verhuisd naar de Strandwal op het GGZ-terrein). linedance in Alkmaar, stijldansen bij Verbiest.

Maar ja, hoe kan dat gaan? Een paar jaar geleden moest Mien erkennen dat het bewegen haar niet meer zo makkelijk afging. Het fietsen moest ze eraan geven. Een makkelijke quick-step lukt nog wel, maar met pijn in het hart moest ze afscheid nemen van een paar clubjes. Iemand maakte haar toen op attent op de activiteit Bewegen op Muziek, die onder leiding van Barbara Grooteman elke dinsdagmorgen plaatsvindt in het Trefpunt. Het is een van de vele initiatieven van de Stichting Welzijn Heiloo op het gebied van bewegingsvormen voor senioren.

Mien Berretty ging naar een proefles en het sprak haar direct aan. Ze is dan ook blij dat de activiteit na een onderbreking in de zomer weer is begonnen op 18 augustus. Het is niet echt dansen, maar wel bewegen op muziek. De muziek helpt en geeft ook gezelligheid. En na afloop met de groep samen koffie drinken. Of ze nog een boodschap heeft? "Natuurlijk, schrijf maar op: Lachen, dat is ook bewegen."