Afbeelding
Aangeleverde foto

Margret's Haarsalon

Op je 53ste je eigen salon beginnen; je moet het maar durven. Margret Castricum waagde de sprong in het diepe. In juni opende zij Margret's Haarsalon. Dames, heren, jong en wat ouder kunnen voor een nieuwe coupe én een moment van ontspanning terecht aan de Ratelaar 3 in Limmen.

"Ik vind het ontzettend leuk", vertelt Margret enthousiast over het runnen van haar eigen zaak. "Ik had nooit gedacht dat ik nog eens mijn eigen bedrijf zou hebben. Mijn collega bracht me op het idee. Zij vond mij hier helemaal het type voor." Margret dacht er serieus over na en werd al snel enthousiaster over het plan. Met haar kennis en jarenlange ervaring moest het zeker gaan lukken, zo dacht ze.

Aandacht
Ze kreeg gelijk. Op de eerste verdieping van haar woning, heeft ze inmiddels al heel wat klanten mogen ontvangen. Margret: "Ik heb 37 jaar gewerkt in diverse kapsalons en weet daardoor precies wat klanten wel en niet willen. Ik vind persoonlijk contact heel belangrijk. Het is fijn om klanten de volledige aandacht te kunnen geven. Hun bezoek aan de kapper moet ook een moment van ontspanning zijn." Margret doet alles om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat vertaalt zich ook in een grote mate van flexibiliteit. Klanten zijn van maandag tot en met zaterdag welkom, maar als het niet anders kan doet Margret ook 's zondags de deur van haar salon open. Of ze bezoekt mensen thuis. "Laatst was er een echtpaar dat op een zondag zijn zestigjarig huwelijk vierde. Toen ben ik daar 's morgens naartoe gegaan om het haar van mevrouw te doen. Dat doe ik met veel plezier."

Trots
Margret is – met recht - trots op wat ze heeft bereikt. Ze heeft alles zelf gedaan: van het schilderen van de kozijnen tot het behangen van de muur. Alleen voor de planken waarop haar Schwarzkopf-producten staan, heeft ze een timmerman ingeschakeld. En voor de kaptafels en het bureau waar ze plaatsneemt als mensen hun nagels willen laten doen. "Dat doe ik erbij als extraatje", zegt de onderneemster. "Spa-manicure en shellac van CND. En wenkbrauwen verven. Omdat ik het zo leuk vind. O, en ik heb ook cadeaubonnen."