Afbeelding
Foto: Miel van Velzen

Zonnige, drukke Outletmarkt

Het was zonnig, druk en vooral heel gezellig: de eerste Outletmarkt afgelopen zondag 30 augustus. Rond de Witte Kerk stonden meer dan veertig kramen vol met mode, woninginrichting, boeken, sport, potterie, voeding, lingerie, schoenen, auto's en nog veel meer aantrekkelijke koopjes uit de winkels in Heiloo.

Het initiatief viel in goede aarde, vertelt Pauline Alleman van Ik Winkel in Heiloo, die het idee lanceerde. Samen met René Groot benaderde ze lokale ondernemers voor deelname en wist de benodigde vergunningen en de bezetting van de veertig kramen tijdig rond te krijgen.

Ook de horeca in het gebied werkte enthousiast mee: de terrassen van Brasserie Veldt, Herberg Jan, De Loocatie, Melange 7 en ijssalon Di Fiorentina gingen open. Er was live-muziek, er was een springkussen voor de kids. Het laatste beetje benodigde medewerking kwam van de zon, die zich uitbundig liet zien.

Al met al was die combinatie goed voor een grote toeloop. Pauline Alleman: "Naar schatting vier- à vijfduizend bezoekers voor de allereerste Outletmarkt. Dat mag je gerust een succes noemen. Daar zijn we zelf natuurlijk heel blij mee, maar vooral ook het publiek én uiteraard de deelnemende ondernemers. We hebben ongelooflijk veel enthousiaste reacties ontvangen, zowel op deze zonnige zondag zelf, als na afloop. Met name de mooie locatie rondom de Witte Kerk vormde een perfecte ambiance."

Ik Winkel in Heiloo heeft nog meer speciale initiatieven op stapel staan. "Een tweede editie van de Outletmarkt in 2016 hoort daar zeker bij", aldus een tevreden Pauline Alleman.