Afbeelding
Aangeleverde foto

Expositie Anke Onrust

EGMOND AAN DEN HOEF - In dorpshuis Hanswijk is momenteel een expositie te bezichtigen van Anke van den Bosch-Onrust (1946).

Anke is al vanaf haar vroege jeugd creatief bezig. Op de middelbare school kreeg zijn voor haar eindexamen compensatiepunten voor een aantal schilderijen dat zij mocht inleveren. Helaas zat een vervolg op de kunstacademie er niet in, omdat er voor haar in de tijd andere prioriteiten speelden.

Ongeveer dertien jaar geleden is ze weer met schilderen begonnen. Eerst volgde ze diverse workshops en cursussen in het aquarelleren daarna stapte ze over op acryl-op-doek.

Anke laat in het Hanswijk aantal uiteenlopende onderwerpen zien. Zelf zegt ze daarover: "Omdat ik veel in de natuur verblijf, staan dieren, bloemen en landschappen mij zeer nabij. Dit wissel ik af met een enkele keer een portret, art deco of een stilleven. De onderwerpen en kleuren kies ik passend bij mijn stemming van die dag."

De expositie in het dorpshuis Hanswijk, Hanswijk 1 te Egmond aan den Hoef, is te zien tot begin januari 2016. De hele expositie is niet op elk moment te bezichtigen, in verband met openingstijden en het gebruik van de zalen. Het daarom is aan te raden om van te voren contact op te nemen met de beheerder van het dorpshuis: 072 5061492.