V.l.n.r: Winnaar Roel Sentveld, Kees van Diepen, Niek Hoebe en Peter Vader.
V.l.n.r: Winnaar Roel Sentveld, Kees van Diepen, Niek Hoebe en Peter Vader. Aangeleverde foto

Sentveld wint biljarttoernooi

De winst in de 22e editie van het Piet Glas Vennewater-toernooi ging afgelopen weekend naar de uit Egmond-Binnen afkomstige Roel Sentveld.

Van alle 52 deelnemers was Sentveld, nu in Heiloo woonachtig, te sterk en wist in de finale af te rekenen met Kees van Diepen van biljartclub La Strada.

In de finale ging van Diepen met diversen series razendsnel uit de startblokken en nam met 15-5 een voorsprong op Sentveld: Van Diepen maakte 44 caramboles en Sentveld 38 caramboles. De twee maakten er een spannende, snelle partij van en na negen beurten had de sterk terugkomende Roel Sentveld de partij binnen.

In de kwartfinale ging Sentveld tegen Berend Challa bijna ten onder aan zelfoverschatting, maar wist op het nippertje deze partij toch binnen te halen.

Dus prijkt de naam van Roel Sentveld binnenkort op het Hall of Fame-bord in Biljartcentrum het Vennewater, waar het materiaal waarop wordt gespeeld alom werd geprezen. Op deze snelle tafels zal volgend jaar in het laatste weekend van augustus weer het Piet Glas Vennewater-toernooi worden gehouden.