Afbeelding
Aangeleverde foto

Wandeling in de Wimmenummerduinen

REGIO - De maandelijkse IVN-wandeling op zondag 7 september kan nog een zomerse tocht worden, maar er zullen zeker tekenen van de herfst te zien zijn.

Er zijn misschien nog wat bloeiende kruidplanten, zoals slangenkruid, hondstong en thijm, maar de herfstige kleuren en de vruchten zijn al te zien aan de vele struiken met bessen, zoals duindoorn, meidoorn, zuurbes, liguster, en natuurlijk de onvolprezen dauwbramen.
Die zijn er niet voor niks, die zijn er voor (en door) de vogels! Die snoepen ervan en die poepen ervan. Het wordt in elk geval een mooie wandeling door het afwisselende zeedorpenlandschap ten noorden van Egmond aan Zee.
Start is om 10.00 uur bij Sportcentrum De Watertoren in Egmond aan Zee (betaald parkeren). Het pad is vaak mul, dus stevige schoenen zijn aanbevolen.
Van te voren opgeven is niet nodig, wel zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen: hanneke@jpdg.nl of bellen: 072 5337601; kijk ook op www.ivnnkl.net.