Afbeelding
Aangeleverde foto

Tablets voor de leerlingen
van De Brug

AKERSLOOT - Vorig schooljaar is er in beide groepen 6 van basisschool De Brug in Akersloot een pilot gestart met het werken met tablets.

De ervaringen waren zo positief dat De Brug heeft besloten dit schooljaar van groep 4 tot en met groep 7 met tablets te gaan werken. De kinderen zijn erg enthousiast en werken met plezier op hun tablet. Ieder kind heeft een eigen tablet. Hierop staat oefenstof voor spelling, taal, rekenen en begrijpend lezen. Tijdens het maken van de opgaven, krijgt het kind direct te zien of een opgave juist of onjuist is. Het programma past automatisch het niveau van de opgaven aan, aan het niveau van het kind. Kinderen kunnen hiernaast werken aan hun 'top tien': bijvoorbeeld de spellingscategorieën waar ze goed in zijn. Hierdoor is het mogelijk tegemoet te komen aan de leerbehoefte van kinderen die meer (aan)kunnen. Andere kinderen kunnen extra oefenen met categorieën die ze nog niet helemaal beheersen. Hierdoor is onderwijs op maat voor ieder kind gerealiseerd.
Voor de leerkrachten betekent het werken met tablets een verandering: ze hebben terwijl de kinderen aan het werk zijn, direct overzicht over de resultaten van de hele groep. De leerkracht kan direct extra instructie geven aan de leerlingen die dat nodig hebben. De leerkracht hoeft niet na te kijken, waardoor er meer tijd is voor gerichte instructie en lesvoorbereiding. De aanschaf van de tablets is een forse investering. Dit is de reden dat de tablets gefaseerd ingevoerd worden. De Brug streeft ernaar om groep 8 volgend schooljaar ook te kunnen voorzien van tablets.