Afbeelding
Foto: Ricardo Marck

Negende editie van Dolfinn Rocks spetterend feest

HEILOO - De negende editie van Dolfinn Rocks is weer een geslaagd evenement geworden. Deze keer zelfs met een officieel tintje, door de uitreiking van een lintje aan Theo Ursem, de dirigent van drumband de Reigers. Burgemeester Romeyn reikte het versiersel uit aan Theo tijdens het traditionele optreden van band op het Looplein.

Qua temperatuur was van lekker nazomeren helaas geen sprake, maar dat en ook de paar gevallen druppels mochten de pret niet drukken. Het aantal bezoekers trok zeker in de avond aardig aan, zowel bij de bands en artiesten op het hoofdpodium als de bij de dj's op ST2GE (Stage Two). Met de opbrengst van de dag kan Stichting Dolfinn zeker weer een aantal kinderen met een beperking helpen om dolfijntherapie te kunnen volgen. De hele middag konden de kids terecht voor haren vlechten, schminken, tatoeages, ballen gooien, eendjes hengelen, de draaimolen, zingen met poffertjes, trampoline springen en treintje rijden. De top attracties waren dit jaar de Aqua Bubble en de Super Space Bikes. Op het podium werd ondertussen een nieuw wereldrecord voorbereid bij Showhero. Finn Hoetjes, degene waarvoor in 2005 Stichting Dolfinn werd opgericht, deed een poging om het record 'Langste Mensen Trein' te verbreken. Even na 15.00 uur kon de nieuwe wereldrecordhouder worden uitgeroepen, met een trein van 345 mensen! Finn krijgt hiermee ook een vermelding in het 'Book of Heroes'.

Muziek, muziek en nog meer muziek
Naast een lekker hapje, drankje en de kinderattracties kwamen veruit de meeste bezoekers naar het Looplein voor de oorstrelende muziek. Vooral de topacts van de Bintangs en natuurlijk U2 L.A. vation trokken veel publiek. De Amerikaanse tributeband miste op een paar minuten hun cue om 21.00 uur, na een snelle reis van Lemmer naar Heiloo. De ruimte werd gelukkig moeiteloos opgevangen door Country Wilma.

Tweede podium
Vanaf 19.00 uur ging ook ST2GE (stage two) op Dolfinn Rocks van start. De eerste dj's speelden nog voor een klein publiek, maar ook hier werd het later op de avond allengs drukker. De drie dj's van DJ Squad uit Akersloot draaiden de boxen lekker in. Daarna gingen met DJ Axiro en Remco Langedijk met hun gasten zangeres Stephanie Kramer en saxofonist Du Baron, de beats de rest van de avond lekker door. De danseressen van de 'ST2GE Dance Crew' maakten de show compleet.

Geweldige donaties
Dolfinn Rocks is als festival alleen mogelijk door de belangeloze inzet van alle vrijwilligers, bands, artiesten, dj's en sponsoren. De bezoekers droegen met iedere bon een steentje bij aan Stichting Dolfinn. Naast de opbrengsten van het fesitval werd de organisatie ook nog eens verrast met maar liefst twee extra bijdragen. De Familie Berghuis haalde tijdens een feest maar liefst € 1.000,- op en de Zware Hufters presenteerden weer een prachtige cheque van € 1.550,- De verwachting is dat door dit alles het aankomende jaar zeker weer vijf of meer kinderen door Dolfinn geholpen kunnen worden om dolfijntherapie te gaan volgen.