Afbeelding
Aangeleverde foto

Meester Fred van basisschool
De Brug met pensioen

AKERSLOOT - In Akersloot op basisschool De Brug is het afscheid van meester Fred gevierd. Meester Fred gaat na 37 jaar met pensioen.

Groep 6 van meester Fred was al weken bezig met de voorbereidingen voor het afscheid. De dag begon met een gezellige puzzeltocht door het dorp. Onderweg moesten er allerlei opdrachten uitgevoerd worden. Bij terugkomst op school moest meester Fred een door de kinderen gemaakte pinata stukslaan om zijn afscheidscadeau te vinden. Vervolgens stond er in het lokaal van groep 6 een high tea klaar. De kinderen hadden de dag voor het afscheidsfeest met hulp van ouders op school allerlei lekkernijen gemaakt.
Aan het eind van de ochtend werd meester Fred op het schoolplein door alle leerlingen van de school toegezongen. De kinderen stonden opgesteld in kringen en liepen in cirkels rond. Dit had te maken met de volksdanslessen die meester Fred altijd met veel plezier gaf. Na schooltijd was er een receptie waar ouders meester Fred kwamen bedanken en hem het beste kwamen wensen voor de komende vrije tijd die hij mag gaan invullen.
's Middags was er een gezellig samenzijn met collega's. De dag werd afgesloten met een diner waarbij ook collega's van de afgelopen 37 schooljaren aanwezig waren.