Peter Kuijper trekt de poort achter zich dicht.

ruim 40 jaar werken in het onderwijs heeft Peter Kuijper vandaag symbolisch de poort achter zich dichtgetrokken op de school waar zijn vader ooit directeur was, de St. Radboudschool. Al jaren stond het hekje dat tussen de twee monumentale palen hoort bij de gemeente. Peter zag het als hét symbool om zijn onderwijscarrière definitief vaarwel te zeggen. En zo geschiedde....

Met veel plezier gaf Peter een aantal jaren les op diverse scholen, zoals de Benedictusschool in Heiloo, de school van Kinderhuis St. Jozef in Egmond a/ Zee en 15 jaar op LOM-school de Brug in Alkmaar. Daarna werkte Peter nog ruim 20 jaar als preventief ambulant begeleider voor het Confessioneel Samenwerkingsverband Alkmaar e.o. waarbij hij op veel verschillende scholen kwam, aanvankelijk om 'een brug slaan' tussen de scholen voor LOM (leer- en opvoedingsmoeilijkheden) en MLK (moeilijk lerende kinderen) en de basisscholen. Al gauw kwamen er vragen over vroegtijdig signaleren, onderzoeken en diagnosticeren van leer- en gedragsproblemen. Als preventief ambulant begeleider is de inbreng van Peter zeer waardevol geweest voor de scholen; in periodiek overleg sprak hij kinderen door die extra zorg nodig hebben en gaf de school concrete, handelingsgerichte adviezen en deed zo nodig onderzoek, opdat men beter in staat was 'onderwijs op maat' aan te bieden.

Per 1 augustus slaat het onderwijs een nieuwe weg in met de invoering van Passend onderwijs. Peter gaat genieten van zijn vrije tijd. Een nieuw tijdperk voor Peter en voor het onderwijs.


Opkikkertje van Keer op Keer
Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt elke maand een Opkikkertje van € 300,- aan een vereniging of stichting. Elke maand wordt een door Keer op Keer gekozen vereniging of stichting verblijd met een opkikker van € 300,-. De opkikker van de maand juli gaat naar Stichting Proniños. Deze stichting geeft kinderen in Ethiopië, Peru en Kenia sociale educatie. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.