Afbeelding
Aangeleverde foto

Fancy Fair van CBS de Duif uit Heiloo levert ruim 3000 euro op

HEILOO - Afrika was het thema van de jaarlijkse Fancy Fair op CBS de Duif. Vrijdag werd tijdens een gezellig spektakel op het schoolplein geld ingezameld voor de stichting Meet Kate en voor het opknappen van het podium van de school.

Alle groepen werkten in de weken voorafgaand aan het feest gezamenlijk aan het thema. Er werden Afrikaanse muziekinstrumenten, sieraden, dromenvangers en kunst gemaakt voor de verkoop. Tijdens een Skype sessie zocht de school contact met Kelly de Vries in Ghana.
De dochter van Peter R. de Vries en oprichtster van de stichting Meet Kate vertelde de leerlingen over haar werk in Afrika. De stichting zamelt geld in voor opvang en onderwijs voor kinderen in Ghana. Tijdens de Fancy Fair konden ouders genieten van heerlijke drankjes en hapjes en een spannende loterij. De prijzen daarvoor werden weer belangeloos beschikbaar gesteld door ondernemers uit Heiloo.
De leerlingen vermaakten zich prima met de verschillende spelletjes op het plein, lieten zich schminken of griezelden in het jungle spookhuis. Aan het eind van de avond bedankte Annemiek van de Vliet alle vrijwilligers en maakte de opbrengst van € 3.081,- bekend.