Afbeelding
Aangeleverde foto

Plaza Cinco

HEILOO – Met Plaza Cinco zijn Henk en Leneke Wildschut en Judith Kramer, de mensen achter het succesvolle familierestaurant Wildschut Eten & Drinken aan de Stationsweg, een nieuwe Uit-daging aangegaan. Leneke legt uit: ,,We houden van ons vak; hard werken en ondernemen zit ons nu eenmaal in het bloed!" De gunstige ligging van het prachtige zonovergoten terras was voor hen reden temeer om –met een heel ander concept dan restaurant Wildschut- er volledig voor te gaan!

En zo is er, na een lange tijd van stilte sinds de deuren van de vorige horecazaak sloten, nu weer volop leven op het plein. Plaza Cinco heeft het bruin café-imago uit het verleden compleet van zich afgeschud. Want inmiddels is de horecagelegenheid in het hart van het Stationscentrum van 'bruin' omgetoverd tot een moderne, sfeervolle eet- en drinkgelegenheid, helemaal van deze tijd. Met een vrolijk makend kleurrijk terras en idem interieur is Plaza Cinco een eigentijdse ontmoetingsplek geworden, waar jong en oud de hele dag kan neerstrijken. Na het winkelen of een treinreis even rustig adem halen op het terras van Plaza Cinco met een cappuccino of een sprankelend glas prosecco in het zonnetje. Genieten van een heerlijke lunch, met het plein als levendig decor. Plaza Cinco is ook een leuke plek om op vrijdagmiddag met collega's en/of vrienden af te spreken om met een drankje en hapje of een etentje een hectische werkweek af te sluiten. Of om in besloten sfeer een feestje te vieren. Gericht op een breed publiek biedt Plaza Cinco in een gemoedelijke sfeer betaalbaar en goed eten. Gedurende de zomer kun je de hele dag (vanaf 10.30 uur) heerlijk buiten eten en drinken op het kleurrijke terras.

In de keuken draait een super gemotiveerde keukenbrigade. Ervaren en vooral bevlogen koks, zoals Fernando, Mike en Theo, hebben hun sporen bij bekende restaurants in de omgeving verdiend. Zij zien niets liever dan dat hun gasten genieten van hun kookkunst. De steeds wisselende menukaart is geïnspireerd op de Franse en internationale keuken; met een Hollandse inborst. Gangbare tot verrassende culinaire gerechtjes; alles krijgt van hen net die extra 'touch' waarmee elk gerecht bijzonder wordt. De keuken werkt met dagverse producten, zoveel mogelijk van het seizoen en afkomstig uit de streek. Als het even kan wordt gekozen voor de volle, rijke smaak van eerlijke, biologische producten. Er wordt zelfs biologische koffie geserveerd en in de wijnkaart zijn een aantal mooie biologische wijnen opgenomen.

Met enige regelmaat zal het team van Plaza Cinco leuke thema-avonden organiseren waarbij iedereen kan aanschuiven, bijvoorbeeld een cocktailparty of Spaanse avond; net wat er zoal bij hen opkomt. Meet, eat and geniet! Dat is uitgaan anno nu à la Plaza Cinco!