Judozilver voor Karen en Maaike Stevenson

HEILOO - Karen Stevenson heeft op de Senior European Cup in Sloveniƫ in de klasse tot 78 kilo het zilver veroverd.

Na winst op de Kroatische Brigita Matic en de Duitse Marie Branser werd in de halve finale de Sloveense Klara Apotekar met een san kaku overmeesterd. In de finale trof ze de huidige nummer 4 van de wereldranglijst Ana Velensek. Na een knappe voorsprong ging de partij alsnog verloren. Een mooie tweede plek voor Karen was het resultaat.
Gelijkertijd nam een aantal andere Dojo 't Loo judoka's deel aan een groot internationaal judotoernooi in Venray waarbij ruim 1600 judoka's uit 36 landen op de mat stonden. Bij de dames tot 18 jaar in de klasse +70 kilogram evenaarde Maaike Stevenson haar oudere zus door ook met het zilver naar huis te gaan. Met een yugo werd Daniels in de eerste ronde aan de kant gezet, waarna de tweede ronde op straffen gewonnen werd. De finale tegen Merel Barkman ging helaas net verloren. Thijs Lesterhuis verloor in de tweede ronde in de klasse tot 21 jaar en tot 81 kilogram van de fysiek sterkere Dermaut (Bel). In de derde ronde stond Thijs yugo voor tegen Smolars (Lat) maar kon deze voorsprong helaas niet volhouden, waarmee voor hem het toernooi eindigde. De broers Job, Kars en Mats Kroon hadden zaterdag samen met Daan Pepping al het spits afgebeten in Venray. Het was voor alle vier het eerste internationale toernooi. Job verloor helaas twee wedstrijden. Kars wist zijn tweede partij netjes te winnen, maar na verlies in de derde partij was zijn toernooi ten einde. Ook Mats moest na twee verloren wedstrijden naar huis zonder prijs maar heeft wel weer een mooie ervaring opgedaan.
Na heel lang wachten mocht Daan eindelijk de mat op om aan zijn toernooi te beginnen. De eerste tegenstander was een maatje te groot voor Daan, de tweede wedstrijd ging het veel beter maar kon helaas niet winnend afgesloten worden. Ook voor Daan de lange reis terug zonder prijs maar wel weer een mooie ervaring rijker!