Opening Kunst6daagse in bibliotheek

HEILOO - De opening van de Kunst6daagse vindt ook dit jaar plaats in Bibliotheek Heiloo. In verband met het WK voetbal is de opening op maandag 23 juni om 20.30 uur.

Tijdens de Kunst6daagse exposeren twee kunstenaars in de bibliotheek. Daarnaast ligt het accent op Poëzie en is er ook plaats voor muziek. Bibliotheek Heiloo is tijdens het hele slotweekend van de Kunst6daagse extra geopend: zaterdag 28 juni, 10.00 tot 17.00 en zondag 29 juni, 12.00 tot 17.00 uur.

Wedstrijd 'Poëzie bij beelden'

Heiloo is niet alleen rijk aan groen, maar ook ruim bedeeld met beelden. Wandelend door het dorp kom je ze tegen. De Muze bijvoorbeeld, van Tineke Bot bij 't Loo en Een mens op een stoel van Ronald Tolman bij het Raadhuisplein. De gemeente Heiloo heeft alle beelden samengebracht in een mooi uitgegeven boekje 'Heiloo in beeld' (dit is ook verkrijgbaar bij de bibliotheek). Elk beeld vertelt een verhaal. En elk verhaal kan gevangen worden door de aandachtige kijker.
De bibliotheek daagt de inwoners van Heiloo uit om een gedicht te maken bij een beeld in de gemeente. Inleveren kan tot 15 juli bij Bibliotheek Heiloo. De eerste prijs van deze Poëziewedstrijd bestaat uit een boekenbon van € 25,-. In het kader van de Poëziewedstrijd organiseert Bibliotheek Heiloo op dinsdagavond 24 juni, 19.00 tot 21.00 uur een workshop Poëzie. Tijdens deze workshop leren de deelnemers onder de bezielende leiding van stadsdichter Margreet Schouwenaar hoe aandachtig kijken kan leiden tot een vers. Inspirerende voorbeelden, gerichte kijkopdrachten, associëren en stoeien met woorden leiden de deelnemers van kijken naar schrijven, en van beelden naar verzen. Schrijfervaring is niet nodig. Toegang is gratis. Op de laatste dag van de Kunst6daagse, zondag 29 juni van 12.00 tot 17.00 uur, worden in de bibliotheek de twitter- en sms-gedichten getoond, die leerlingen van het PCC in Heiloo hebben gemaakt.

Dichters dragen voor

Op dinsdag 24, woensdag 25, donderdag 26 en zaterdag 28 juni dragen in de bibliotheek dichters uit de regio voor uit hun eigen werk. Een gedetailleerd overzicht is opgenomen in het programmaboekje van de Kunst6daagse en te raadplegen via www.bibliotheekheiloo.nl.

Exposities en workshop

Naast poëzie is er natuurlijk ook de nodige kunst en muziek in de bibliotheek. Alice Buhre exposeert schilderijen, Vera Verzijlenberg vilt en keramiek. Deze exposities blijven staan en hangen tot begin augustus. Alice Buhre geeft in de bibliotheek op woensdag 25 juni van 14.15 tot 16.15 uur een gratis toegankelijke workshop.

Muziek

Op zondag 29 juni zal het ensemble Luytceels in de bibliotheek een drietal concertjes verzorgen. Voor het programma put het vijftal muzikanten uit het rijke aanbod van 17de-eeuwse luitliederen. Met name de Engelse componist John Dowland (1563-1626) schreef voor de combinatie zang en luit prachtige lutesongs, waarvan de melancholiek de luisteraar zeker zal aanspreken. De liederen worden in allerlei combinaties ten gehore gebracht door Bianca de Heer sopraan, Hilda Raasing alt, tenor Harrie Doodeman en bas Frank Doodeman. Frits Sandkuijl begeleidt op de tienkorige renaissance-luit en zal ook solo te horen zijn. De concertjes zijn gratis toegankelijk en duren ongeveer een half uur. Aanvangstijden zijn 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Schilderijen Beestenboetje

Woensdag 25 juni maken basisschoolleerlingen in het Beestenboetje onder professionele leiding grote schilderijen van dieren. De schilderijen zijn vanaf donderdag 26 juni in de bibliotheek te bewonderen. Meer informatie op www.kunst6daagseheiloo.nl en www.bibliotheekheiloo.nl.