Afbeelding
Aangeleverde foto

Zomeravondserie in de
Witte Kerk Heiloo

HEILOO - Ook dit jaar zijn op vrijdagavonden in de maanden juni, juli en augustus unieke zomerconcerten te beluisteren.

De Witte Kerk van Heiloo biedt een avontuurlijk en gevarieerd programma met klassieke en eigentijdse muziek, maar ook met lichte en wereldmuziek. Kortom: een aantrekkelijk menu met voor ieder wat wils!
Onder de titel 'Bonjour, Adieu!' begint de serie op vrijdagavond 20 juni met een boeiend programma rond twee composities: de minicantate Adieu van Darius Milhaud op een tekst van Arthur Rimbaud en de 'Folksongs' van Luciano Berio. die zijn geschreven voor de wereldberoemde sopraan Cathy Berberian. Deze zangeres inspireerde met haar soepele en wendbare stem vele componisten uit het midden van de 20ste eeuw om voor haar te schrijven. Zelf hield zij enorm van volksliederen, met name uit Armenië, het geboorteland van haar ouders. In 1966 nam zij een heel album op met liedjes van de Beatles. Zij werd daarbij begeleid door strijkkwartet of blaaskwintet en klavecimbel.
Op het programma staat eveneens muziek van Maurice Ravel en André Caplet én van de Nederlandse componist Arne Werkman. Uitvoerenden zijn: Sabine Wüthrich sopraan, Roel Stern fluit, Suzanne Dijkstra altviool, en Manja Smits harp. Het concert begint om 20.30 uur. De kerk is open om 20.00 uur. Voor losse kaarten bedraagt de prijs € 15,- jongeren onder 25 jaar betalen € 11,-. Bij de prijzen, die dankzij (sponsor)bijdragen laag zijn, is een consumptie begrepen. U kunt bestellen via www.wittekerkheiloo.nl, of door te mailen naar info@wittekerkheiloo.nl, of door te bellen 06-45184525.