Afbeelding
Aangeleverde foto

Veertig jaar damesvoetbal bij HSV

voetbal

HEILOO - Zaterdag hield HSV voor de vierde keer haar meidentoernooi wat dit jaar in het teken stond van veertig jaar damesvoetbal.

Daarnaast had de organisatie een leuke verrassing voor het kersverse lid in de orde van Oranje-Nassau in hun midden, Mona Burgering. Vol verbazing mocht zij aanhoren dat het meidentoernooi vanaf dit jaar haar naam draagt. Omdat veertig jaar geleden de eerste wedstrijd tegen vv Winkel was, werd de aanvoerder van de MB1 van vv Winkel gevraagd om samen met Mona de toernooi-vlag te hijsen en daarmee het toernooi te openen.

Van 10.00 tot 15.00 uur werd er in vier poules gestreden om de winst en na de gebruikelijke prijsuitreiking en het bedanken van de sponsors en de vrijwilligers was het de beurt aan de dames van weleer. In totaal hadden meer dan vijftig oud-speelsters van de HSV dames zich aangemeld voor de reünie waarvan een aantal een wedstrijd speelde tegen het huidige HSV Dames team. In een spannende wedstrijd geleid door clubicoon Bonny Ruiter werd de eindstand bepaald op 2-2. Aansluitend volgde een oergezellige barbecue waarbij verhalen en anekdotes van weleer werden opgehaald. In de vroege avonduren keerde eenieder voldaan huiswaarts tevreden terugkijkend op een geslaagde dag.