Afbeelding
Aangeleverde foto

Hunebedspelen in Heiloo

HEILOO – Volgend jaar op 21 juni, de langste dag van het jaar, staat Heiloo een spectaculair dorpsfeest te wachten dat de Highland games in Schotland doet verbleken.

Initiatiefnemer en organisator Gerard Pranger heeft al een gedetailleerde draaiboek uitgewerkt voor een nieuw Heilooër evenement, waar jong en oud spel- en kijkplezier aan zal beleven. De Hunebedspelen voeren ons terug naar het Heiloo uit de eeuwen rond de jaartelling, toen in de Germaanse tijd inheemse volkeren elkaar, maar ook de Romeinse overheersers, bevochten.
Zo'n 2000 jaar later laait 'de strijd' opnieuw op tijdens de eerste Hunebedspelen van Heiloo.

Twintig teams (met namen als de Franken, Galliërs tot en met de Cananefaten), bestaande uit acht stoere mannen en/of vrouwen, nemen het -op het in een Germaans dorp omgetoverde evenemententerrein aan de Omloop- tegen elkaar op in een aantal ludieke strijdonderdelen; de hunebedkeien-race, pijl- en boogschieten en speerwerpen! Met Romeinse forten, druïden als scheidsrechters, muziek van de Octaviërs, eten (zoals hunebedbrood) en drinken. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Veldwerk.
Wilt u ook meedoen? Zie voor inschrijving www.facebook.com/hunebedspelen of mail naar
hunebedspelen@gmail.com