Afbeelding
Aangeleverde foto

Restaurant Grand Café Herberg Jan

HEILOO – Een droomstart op een droomplek; in de luwte van de Witte Kerk! Volgens velen een aanwinst voor het dorp. Herberg Jan is nog maar zes weken geopend en nu al een begrip. Marjolein Bosch en Tjerk Hofstede hadden voor de opening natuurlijk wel ingeschat dat deze historische bodem, waar vroeger de Oude Herberg stond, een schitterende locatie is voor een veelzijdige horecazaak. Iets nieuws; een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar jong en oud zich thuis voelt. Maar dat het vanaf dag één zo'n enorm succes is, overtreft ook hun stoutste verwachting.

Marjolein: ,,We zijn dankbaar voor deze vliegende start!" Tjerk is een telg uit de bekende Koekenbier familie; hij heeft op jonge leeftijd voor de horeca gekozen. Zowel hij als Marjolein hebben inmiddels een schat aan ervaring, opgedaan in bekende restaurants als de Buren, Notaris, Bergen Binnen, de Burgemeester en Bios. Restaurant Julie in Bergen is 'de zus' van Herberg Jan. Er is een complete metamorfose aan vooraf gegaan om het voormalige zakelijke bankgebouw om te toveren tot een warm en gezellig, eigentijds restaurant annex grand café! Het is dan ook niet zo gek dat er, van 'nul' naar volle toeren, de eerste weken nog een paar verbeterpuntjes aan te wijzen waren. Blij met alle suggesties, waarmee ook daadwerkelijk iets gedaan wordt, werkt het team van Herberg Jan er keihard aan om de puntjes op de i te zetten. ,,Herberg Jan is tenslotte nog maar pas open; we hopen hier heel lang te mogen blijven en echt deel uit te maken van het dorp!" Gisteren is verbetering aangebracht aan de akoestiek in het restaurant. Want de royale ruimte, waarin verschillende sfeervolle, knusse 'hoekjes' zijn gecreëerd, bleek bij een volle bezetting toch iets teveel van zijn oude bankgeheimen prijs te geven. Om alle gasten volledige aandacht te kunnen schenken, is bovendien het team medewerkers verdubbeld. Herberg Jan is elke dag vanaf 09.00 uur open; voor een koffiemomentje 'met een krantje', lunch of een drankje met iets lekkers erbij, diner of feestje; iedereen is even welkom.

Marjolein is een bevlogen, goedlachse gastvrouw en dat werkt aanstekelijk op haar collega's. ,,Herberg Jan zou mijn eigen huiskamer kunnen zijn. Ik vind het leuk om mensen te zien genieten. Dan geniet ik ook!" En aangezien ze van een feestje houdt, zal Herberg Jan deze met regelmaat organiseren. In de keuken staan -naast Tjerk- vakkundige koks 'achter de kachel'. Zoals Jeroen Stoop of Bram Haver en Arnold Zomers. En ook de keukenbrigade verwent de gasten graag met lekkere gerechten. Met weer een paar zonnige dagen achter ons kan iedere passant zelf wel zien dat het lekker vertoeven is op het gezellige terras van Herberg Jan. Hier is altijd reuring!