Afbeelding

HZV het Vennewater D1 Nederlands kampioen

zaalvoetbal

HEILOO - HZV het Vennewater heeft zaterdag op fantastische wijze het Nederlands kampioenschap behaald.

De vele meegereisde supporters hadden zich nog maar net op de tribune gesetteld of zij sprongen massaal op om het eerste doelpunt van Hidden Postma te bejubelen. Deze wedstrijd werd met 5-0 afgesloten. De tweede wedstrijd tegen Blauw wit '34, ging minder makkelijk. De ontlading was dan ook erg groot, met nog vijf minuten speeltijd, toen HZV scoorde en met 1-0 won. Het behalen van de eerste plaats in de poule was bereikt en de kruisfinale moest gespeeld worden tegen het lastige Sporting Den Haag. Onder aanvoering van Hidden Postma, uitgroeiende als 'The man of the match' werd de supportersschare getrakteerd op een ware voetbalshow. Een zinderende finale tegen ZSW was het gevolg. HZV wist op voorsprong te komen, maar door een schitterende vrije trap wist ZSW op gelijke hoogte te komen. Het was toch weer Hidden Postma die met een direct ingeschoten trap de stand met een schitterde goal op 2-1 voor HZV zette. In de laatste minuut wist de spits van ZSW te scoren: 2-2. Met deze gelijkstand moest het nemen van penalty's de winnaar bepalen. De eerste vier werden door beide partijen benut. Toen HZV keeper Tom de laatste wist te stoppen werd hij bedolven en bejubeld door zijn medespelers. De aanwezige cameramensen van Zapp Sport, schoten de mooiste plaatjes. Bij terugkomst in het sportcentrum het Vennewater werd de groep nog verrast door de felicitaties van vele supporters met een spandoek nog nat van de verf. Tevens hadden burgemeester Romeijn en de kersverse wethouder Sport, Rob Opdam, de moeite genomen om het team te verwelkomen en met een woordje rechtstreeks te feliciteren. Burgemeester Romeijn nam direct de kans waar om zichzelf, door middel van een selfie met de Nederlandse kampioenen, te vereeuwigen.