Afbeelding
Foto: Henk van Bruggen

Wandelexcursie tussen Akersloot en Limmen

REGIO - Bijna iedere automobilist kent het natuurgebied Limmerdie dat naast de A9 ligt. Op zondag 25 mei houdt Landschap Noord-Holland er een excursie.

U kunt op stap met boswachter Onno Steendam van 10.00 tot 12.00 uur. Vanaf de snelweg zijn de kleuren in het Limmerdie goed te zien. Maar als u hier wandelt valt pas goed op hoeveel planten er bloeien. De gele vlekken van de ratelaar die hier massaal groeit en roze velden van de echte koekoeksbloem. Ook het wit van het zeldzame veenpluis valt op. Bijzonder is dat hier ook veel orchideeën staan. Ook gaat men tijdens de wandeling op zoek naar het bevertjesgras, een heel fotogeniek plantje. Tijdens de wandeling merkt u dat dit natuurgebied ook als broedgebied belangrijk is. Ieder jaar nestelen hier weidevogels als grutto, kievit, tureluur, slobeend en gele kwikstaart. In deze tijd van het jaar hebben ze jongen.
Aanmelden kan via
www.gaatumee.nl. Voor meer informatie: 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten € 7,-, kinderen tot 12 jaar, € 3,-. Beschermers € 4, hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Het is verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.