Lezing over 'Gezond ouder worden én blijven' in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Drs. Eva Bakker (fysiotherapeut en andragoloog) geeft dinsdag 20 mei om 20.00 uur een lezing in Bibliotheek Heiloo rond het thema 'Gezond ouder worden én blijven'.

Direct na de geboorte begint de spectaculaire groei van een mensenkind tot een volwassen individu. Hersenen, zenuwen, organen, spieren en gewrichten zijn volgroeid op circa 23 jarige leeftijd. Dan is het lichaam op het fysieke hoogtepunt en steekt het voortaan de energie voornamelijk in lichamelijk onderhoud. Vanaf het dertigste jaar nemen alle lichamelijke functies heel geleidelijk af en kunnen de eerste tekenen van het ouder worden, zoals osteoporose (botontkalking) zich voordoen. Veroudering op zich is een natuurlijk, niet te vermijden proces, en met gezonde lichaamscellen kunnen we heel oud worden. Echter, als het lichaam niet goed onderhouden wordt door ongezonde voedingsgewoonten en te weinig beweging zullen verouderingsziekten als: oog/oor/hart- en vaatziekten, kanker en diabetes eerder toeslaan, zoals uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken. Aan de hand van de onderzoeksresultaten van Linda Partridge (bio-gerontoloog-London) en de Nederlandse hoogleraren Rudi Westendorp (ouderengeneeskunde), Jan Hoeijmakers (moleculaire genetica), Gerald de Haan (stamcelbiologie) en Kris Verburgh (arts/ auteur van de Voedselzandloper), zal drs. Eva Bakker deze avond ingaan op gezond ouder worden en hoe dat zo lang mogelijk te blijven. Hierbij zullen voeding en beweging centraal staan. Toegangskaarten per lezing zijn á € 5,- (€ 7,50 voor niet-leden Bibliotheek Heiloo) verkrijgbaar bij Bibliotheek Heiloo. Bij de entree is koffie/thee in de pauze inbegrepen. Reserveren kan bij de klantenservice of via www.bibliotheekheiloo.nl of tel. 072-5330670.

Dinsdag 20 mei: Informatie spreekuur anders lezen

HEILOO - Als 'gewoon' lezen niet meer gaat door een (visuele) beperking dan zijn er nog veel mogelijkheden om boeken, kranten en tijdschriften te kunnen blijven gebruiken. Op dinsdag 20 mei wordt in de bibliotheek in een klein groepje uitleg gegeven over verschillende hulpmiddelen, zoals de Webbox en de daisyspeler. De Webbox is een makkelijk apparaat waarmee u kunt luisteren naar boeken, kranten, nieuws en radiozenders. Het maandelijks informatie spreekuur is op dinsdag 20 mei van 10.30 tot 11.30 uur. Aannmelden: info@bibliotheekheiloo.nl of tel. 072-5330670.