Afbeelding
Foto: Carolien Breed

Vierde editie Millenniummarkt

HEILOO - Afgelopen zaterdag werd op het Looplein voor de vierde keer de Millenniummarkt gehouden.

Met volop muziek en gezelligheid rondom de verzameling kramen van de deelnemende organisaties, aangesloten bij Platform Heiloo Wereldwijd. De stichtingen aangesloten bij Platform Heiloo Wereldwijd (Resource Link Foundation Netherlands, Hope for African Child, Werkgroep ZWO, Diaconie Willibrord, Wereldwinkel Heiloo, Veldwerk, GeredGereedschap en Karibu Tanzania) presenteerden zich ieder in een kraam. De opbrengst van de markt was dit jaar voor een gezamenlijk project van GeredGereedschap en Karibu-Tanzania: het doel is om zoveel mogelijk kisten gevuld met vakgereedschap, bestemd voor in 2014 en 2015 afzwaaiende leerlingen van drie technische scholen in Tanzania (in Lugarawa, Igwachanya en Ulembwe) naar Afrika te sturen. Zodat deze jongeren met een vakdiploma én het benodigde gereedschap een toekomst kunnen opbouwen in een technisch beroep. Met het verdiende geld worden vaak hele families onderhouden. Voor 20 euro kan men nog steeds via www.karibu-tanzania.nl (NL17 INGB 0000 0323 06) de kosten van vervoer van een kist sponsoren.

Ondanks de regen was het een gezellige drukte op het plein

Ondanks het regenachtige weer was het een gezellige drukte op het plein. Aan de oproep om oud gereedschap in te leveren werd grif gehoor gegeven. Mensen brachten gebruikt gereedschap mee, verpakt in boodschappentassen en kistjes.
Een oudere heer was zo slim om een kratje gereedschap op zijn rollator te vervoeren.
Even na 11.00 uur verscheen vanuit het niets een groep jongeren (van Jeugdtheater Heiloo) die gereedschap kwam inleveren. GeredGereedschap is overigens naarstig op zoek naar extra mankracht. Mensen die in de gelegenheid zijn om bijvoorbeeld één dagdeel in de week te komen helpen met opknappen en inpakken van gereedschap zijn meer dan welkom! Verder was er veel muziek, onder meer de beste Djembé band van Nederland en demonstraties van Brandweer Heiloo.
Kortom: een geslaagde en gezellige dag!