Afbeelding
Aangeleverde foto

Meisjes Flashing tweede in
Noord-Hollands kampioenschap

basketbal

HEILOO - Het stille verlangen leefde dat de basketbalsters van Flashing Heiloo in thuishal Het Vennewater bij het Noord-Hollands kampioenschap voor meisjesteams onder 12 jaar er in met de titel vandoor zouden gaan.

Die hoop vervloog zaterdag, maar de formatie van coach Frank Knegt vocht zich in een bruisende ambiance knap naar de tweede plaats. Dat Dozy BV Den Helder de sterkste ploeg zou zijn, was ingecalculeerd. Deze club geldt als een begrip in het Nederlandse vrouwenbasketbal, getuige ook de vele nationale titels. De jeugdopleiding is bovendien van oudsher een kweekvijver van talent. Niettemin aasde Flashing, dat dit seizoen prioriteit aan meisjesbasketbal heeft gegeven, en in de leeftijdsklasse tot 12 jaar met twee competitieploegen in poules met voornamelijk jongensploegen bovenin meedraaide, op een stunt. Die sensatie bleef uit, al was de einduitslag van 31-63 geflatteerd. Pas in de laatste kwart van vier perioden van tien minuten liep Den Helder weg, nadat halverwege de achterstand slechts 18-27 bedroeg. Na slechts een korte rustpauze revancheerde Flashing zich tegen BV Hoofddorp.
Opnieuw werd het spannend. De vermoeidheid speelde tegen het nog niet beproefde Hoofddorp echter parten, waardoor de voorsprong halverwege (32-16) in de laatste twee kwarten zienderogen slonk. Toch werd de zege binnengesleept (49-40), waarbij Loes Rozing zich met 20 punten tot topscorer ontpopte. Dat Den Helder vervolgens afgetekend van Hoofddorp won (104-34) en zich als toernooiwinnaar voor het Nederlands kampioenschap kwalificeerde, illustreerde de terechte eindklassering voor Flashing.