Afbeelding
Foto: Carolien Breed

Scholensportdagen 14 en 21 mei

HEILOO – Het vervolg van de vorig jaar gehouden Scholensportdag voor de groepen 7 en 8 van alle Heilooër basisscholen vindt plaats op woensdag 14 mei voor de groepen 5 en 6 en op 21 mei voor de groepen 3 en 4. Locatie: de sportvelden van Foresters en Terriërs. Thema: Meedoen is belangrijker dan winnen!

De scholensportdag is een initiatief van SportRaad Heiloo en is ontstaan uit het succesvolle scholenproject Sport@School. Hierin worden met medewerking van Heilooër sportverenigingen en stagiaires van het CIOS en Horizon College, de gymlessen verzorgd voor alle basisscholen. De doelstelling van de SportRaad is om sport en bewegen bij jongeren te stimuleren en kinderen op een leuke manier met allerlei sporten kennis te laten maken. De scholensportdag sluit naadloos aan bij deze doelstelling. ,,De scholen zijn enthousiast, sommige hadden vroeger een sportdag, maar die zijn om diverse redenen wegbezuinigd", aldus Frans Endel voorzitter van SportRaad Heiloo. ,,Deze sportdagen voor dezelfde leeftijdsgroepen en op hetzelfde moment passen uitstekend in de doelstelling van de Sportraad." De organisatie van de scholensportdag is uitgebreid sinds de laatste scholensportdag van 2 oktober. In handen van Thom (afstuderende CIOS), Daphne, Chris en Siem (derdejaars CIOS) en Kevin en Roy (derdejaars Horizon College). De studenten worden bijgestaan door Melle en Jesse (leerlingen van PCC Oosterhout, Alkmaar; ze lopen stage bij de SportRaad en assisteren bij de lessen van Sport@School) en door zeventig leerlingen van de sportklassen 1 en 2 van het PCC Heiloo en 3 en 4 van PCC Oosterhout Alkmaar. Een verdubbeling ten opzichte van de vorige keer, nodig omdat op beide dagen tegen de 600 kinderen worden verwacht. Endel en Van Dijk zijn namens de SportRaad verantwoordelijk voor het geheel. De groepen worden begeleid door de docenten en welwillende ouders. Dit keer zijn een pauze en catering in het draaiboek opgenomen. Het wordt een Spelenkermis waarbij tien spelactiviteiten beschikbaar zijn voor acht teams. De kinderen hoeven hierdoor niet te wachten totdat een spel vrijkomt.
Op de velden van Foresters is een aantal samenwerkingsspellen en zijn zogenoemde Ajax-spellen uitgezet. Het Terriërs complex staat in het teken van de Olympische Spelen. Beide starten om 08.30 uur gezamenlijk met een warming-up, verzorgd door DorsSports, en weer gezamenlijk afgesloten.