Afbeelding
Aangeleverde foto

HAF bezet alle beschikbare
plaatsen in Foto Regionaal

HEILOO - Woensdagavond 23 april 2014 vond tijdens Foto Regionaal de voorselectie plaats voor Foto Nationaal.

Foto Nationaal is het paradepaardje van de nationale Fotobond, een fotosalon met het beste fotowerk van de Nederlandse vrijetijdsfotografen. Deelname aan Foto Nationaal kan alleen op uitnodiging.
Het bestuur van de Afdeling Noord-Holland-Noord mag twee fotografen uitnodigen voor deelname aan deze wedstrijd. De Heilooër Amateur Fotografen grepen beide beschikbare plaatsen onder de dreiging van een totaal concurrentieveld van vijfentwintig series. Nausikaä de Blaauw bezette de eerste plaats met een overtuigende serie zelfportretten die helemaal gericht was op de inhoud en boodschap van het beeld. Ton Thomassen verraste de jury met een muzikale portretserie, verrassend door zowel inhoud als zwart-wit techniek. De series zijn nog niet beschikbaar voor publicatie; dit in verband met het strenge wedstrijdreglement van Foto Nationaal.
Of het nog niet genoeg was mochten maar liefst vier leden van de HAF met de ontvangst van het fotoboek de verdiepingscursus 2014 afsluiten: Sjaak Kaandorp, Nausikaä de Blaauw, Mariska Lansbergen en Ida Visser. Voor meer informatie over de HAF: www.fotoclubheiloo.nl.