Afbeelding
Foto: Carolien Breed

Goochelen voor het goede doel

HEILOO – Daan Buringa en Max de Vries (uit Heiloo en Egmond, beiden 12 jaar oud) voerden woensdag 30 april voor een volle zaal een bijzondere goochelact op in woonzorgcentrum De Loet.

Om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren brachten ze de show 'Begoocheld'. Goochelen is een grote hobby van de jongens; ze hebben zelfs goochelles gehad van de leraar van de bekende illusionist Hans Klok. Ze wilden heel graag eens voor een publiek optreden. En dat kon geregeld worden.
De goochelact paste prima in het programma van de Kunst en Cultuurweken van De Loet en Overkerck, want beide Heilooër woonzorgcentra doen de komende weken mee aan het landelijke project Lang Leve Kunst om ouderen meer in contact te laten komen met kunst en cultuur; met tal van activiteiten.
Daan lijdt zelf aan een progressieve spierziekte en het besluit van de jonge goochelaars om de opbrengst aan het goede doel Spieren voor Spieren te schenken was dan ook snel gemaakt.
In een prachtige handgemaakte vaas kon het publiek na afloop van de show als blijk van waardering een donatie doen. De vaas had daarvoor al de hele week in de receptie van De Loet gestaan. De jongens hebben met hun act 86 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren en zijn daar maar wat trots op!