Afbeelding
Aangeleverde foto

Zaaien voor meer vlinders
bij De Oude Knegt

AKERSLOOT - De Nederlandse Vlinderstichting heeft in het kader van het Idylle-project bloemrijk zaad beschikbaar gesteld voor de molenbiotoop van De Oude Knegt in Akersloot.

Zo'n 1500 vierkante meter grond is ingezaaid met een mengsel van duurzame inheemse plantensoorten. Op meer plaatsen in Nederland worden stroken grond bewerkt om ze geschikt te maken voor naar voedsel zoekende bijen en vlinders. Door verstedelijking en intensieve landbouw zijn de traditionele bloemrijke weilanden in Nederland een schaars geworden. De Nationale Postcode Loterij maakt dit project financieel mogelijk. In Akersloot stelde Loonbedrijf Van Vliet materieel beschikbaar. De werkzaamheden werden uitgevoerd door vrijwilligers van de Stichting Uitgeester en Akersloter Molens. Informatie: www.oudeknegt.nl.

Hoeverveiling in Egmond

EGMOND - Op zaterdagavond 10 mei zal de traditionele Hoeverveiling weer plaatsvinden in dorpshuis Hanswijk. De avond begint om 20.00 uur. Inmiddels is de catalogus samengesteld en er zijn weer fraaie koopjes. Dit jaar ook weer een paar nieuwe bijzondere kavels in de catalogus. Zo gaan er dit keer ook helikoptervluchten, etentjes in griekse sfeer en nog meer onder de hamer. De opbrengst komt ten goede aan de kerk en de deelnemende verenigingen.

Afbeelding