Afbeelding
Tekst en foto: Carolien Bree

Meerfleur

HEILOO – Aanstaande zondag is het Moederdag! Dan wil je moeder toch zeker in de bloemetjes zetten en haar verrassen met een bijzonder boeket! Bij Meerfleur (gevestigd aan het Looplein, rechts van Blokker) krijg je meer fleur voor je geld; betaalbare, verse bloemen van goede kwaliteit, die grotendeels aan het milieukeurmerk voldoen!
In de winkel vind je volop keuze in aparte bloemensoorten. Bovendien word je vriendelijk geholpen door mensen die het vak met zoveel liefde en plezier uitoefenen, dat elk 'bloemetje' uit hun handen iets speciaals meekrijgt. Fred, al dertig jaar in het bloemenvak, en Conna vieren dit jaar het 15-jarig jubileum van Meerfleur in Heiloo. Daarvoor heeft Fred jarenlang een goedlopende bloemenzaak gehad in Castricum. Vijftien jaar geleden kwam de tweede zaak in Heiloo erbij, in de voormalige gecombineerde verswinkel, waar de bakker, slager, groenteboer en hun bloemenwinkel onder een dak waren gehuisvest.
Fred is opgegroeid tussen de bloemen, kennis en vakkundigheid zijn hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader had vroeger een bloemenstal in Amsterdam en van kinds af aan hielp Fred regelmatig een handje mee. Al jong zag hij in dat een boeket meer is dan een bosje bloemen, het is een uiting van genegenheid. Met twee zaken was het een druk bestaan. Fred: ,,Het was gekkenwerk!" Na vijf jaar hollen en vliegen van de ene naar de andere plek besloten Fred en Conna terug te keren naar de basis en met z'n tweetjes door te gaan met de winkel in Heiloo. Klein maar fijn en lekker overzichtelijk, weer genietend van al het mooie dat het bloemenvak biedt! En die rijkdom strekt verder dan alleen de verkoop van een bosje bloemen. Dankzij een ongeremde creativiteit en persoonlijke aandacht voor elke klant krijgt ieder boeket of bloemwerk van Meerfleur iets unieks. Van boeketten, veld, plukboeketten samengesteld uit bijzondere seizoensgebonden bloemsoorten tot rouwwerk. Fred is gespecialiseerd in rouwwerk; door naar de klanten te luisteren, want zij werken niet met een standaard boek, wordt elk stuk een persoonlijk stuk.
Op dit moment biedt Meerfleur een bloemenzee aan vrolijkmakende voorjaarsbloemen, zoals ridderspoor, campanula, pioenrozen, speels geschikt in verschillende hoogten, alsof het boeket zo 'in het wild' is geplukt! Iedere week verloot Meerfleur een weekboeket, veelal door Conna en Fred persoonlijk thuis gebracht.
Inspringend op een veranderende markt heeft Meerfleur het assortiment uitgebreid, tot verrassing van velen zijn hier ook trendy tassen van David Jones, en bijouterie te koop. Ook hierin bijzondere items, zoals stijlvolle magneetsieraden van de Italiaanse designer Antonio Ben Chimol. Apart, net als de bloemenschat van Meerfleur!