Afbeelding

HSV terechte kampioen vierde klasse C

HEILOO - De spanning was om te snijden, maar omdat de tussenstanden van Beemster – Alcmaria Victrix steeds gunstig bleven en HSV na 21 minuten op 0 – 1 kwam en die stand wist vast te houden, was na negentig minuten duidelijk dat HSV de terechte kampioen was van de vierde klasse C.

HSV was ervan overtuigd dat ze moest laten zien wie de beste was in dit seizoen. Na de domper van vorige week tegen De Rijp, een gelijk spel, was HSV de betere ploeg in Bergen. Vanaf het beginsignaal speelde HSV op de helft van Berdos met kansen en mogelijkheden voor William de Haan en Jesper de Vré, die echter geen doel troffen. Na 21 minuten speelde Jesper twee man voorbij en ging de 16 m. in waar hij werd onderuitgehaald. Dit leverde, behalve een rode kaart voor de Berdos-verdediger, ook een penalty op. Jesper nam zelf plaats achter de bal en scoorde de 0 – 1. HSV bleef aanvallen en de kansen kwamen, maar de afronding liet jammer genoeg te wensen over. Zo schoot Steef Kaandorp tot twee keer toe een vrije trap, één in de muur en de tweede net over. Ook een combinatie van Marc Baars, Jesper en William werd door Marc ingeschoten, maar deze bal kwam op het lichaam van de keeper. Invaller Ruben Bugter schoot in de 90ste minuut de bal net over. Na 95 minuten was de strijd gestreden en was HSV kampioen.
Zondag speelt HSV thuis tegen Kwadijk; na afloop is er live-muziek in De Basis.