Hockeytweeling Admiraal van Terriërs 'promoveert'

hockey

HEILOO - Hockeytweeling Daphne en Denise Admiraal namen zondag afscheid van De Terriërs. Zij 'promoveren' naar topclub HDM.

De tweeling ('Daf' en 'Den') speelde bijna tien jaar in Dames 1 en maakte de opmars tot in de Hoofdklasse mee. De twee waren belangrijk voor dit succes. Zij waren al eens eerder door een topclub gevraagd, maar bleven 'ons kluppie' trouw. ,,Maar we zijn 27 en als je Hoofdklasse wil spelen dan is het nu de laatste kans. Ik ben blij dat deze laatste wedstrijd erop zit, want ik zag er wel tegenop", aldus Daphe, na afloop met nog betraande ogen.

Dubbele gevoelens

,,Wij – ik spreek ook namens m'n zus – gaan met dubbele gevoelens weg. Het is onze club, ons team en we hebben bij de Terriërs veel meegemaakt. Maar we verheugen ons ook op HDM. We hopen dat we niet volgend jaar al weer terug zijn bij de Terriërs'. De 8-0 zege op Alecto was voor de competitie niet meer van belang, maar kreeg met doelpunten van Daphne en Denise wel extra cachet.
Coach Waasdorp en zijn assistent Coen van der Kaaij namen ook afscheid van 'hun meiden', die ze vanaf de jeugd hebben opgeleid. Van der Kaaij stopt helemaal, Waasdorp staat voor de taak om als trainer van Heren 1 het succes van coach Cees Donkersloot voort te zetten. Dit team kan promoveren naar de tweede klasse.