Afbeelding
Foto: Carolien Breed

Millenniummarkt voor goede doel

HEILOO – Zaterdag 10 mei is de Millenniummarkt, georganiseerd door platform Heiloo Wereldwijd, op het Looplein. De markt staat dit jaar in het teken van een gezamenlijk project van Stichting Karibu-Tanzania en GeredGereedschap Kennemerland.

Ton Teunissen van de stichting Karibu-Tanzania vertelt: ,,Ons doel is om zoveel mogelijk kisten gevuld met vakgereedschap, bestemd voor in 2014 en 2015 afzwaaiende leerlingen van drie technische scholen in Tanzania naar Afrika te sturen. Zodat deze jongeren met een vakdiploma én het benodigde gereedschap een toekomst kunnen opbouwen in een technisch beroep. Om leerlingen te stimuleren de driejarige opleiding helemaal af te maken, krijgen ze na het behalen van hun einddiploma een set gereedschap waarmee ze hun eigen bedrijfje kunnen opstarten." Met het verdiende geld worden vaak hele families onderhouden. En daarom is uw overtollige gereedschap enorm welkom! Kijk of u in uw garage of op zolder nog 'oud' gereedschap, handnaaimachines en dergelijke heeft liggen en breng dit zaterdag naar de Millenniummarkt. De vrijwilligers van GeredGereedschap reviseren het gereedschap en Karibu-Tanzania zorgt dat alles nog dit jaar op de plaats van bestemming komt.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur bruist het Looplein van de activiteiten; met muziekoptredens, demonstraties van Brandweer Heiloo, een loterij, voor kinderen een springkussen en schminken. En uiteraard staan er marktkramen van de deelnemende organisaties van het platform Heiloo Wereldwijd. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, waarmee bijvoorbeeld nieuw aan te kopen gereedschap en de materiaal- en transportkosten van de kisten kunnen worden bekostigd, lopen er zaterdag diverse acties. U kunt voor 20 euro het transport van een kist sponsoren en maakt zo kans om een waka waka te winnen; een led-lamp die brandt op een ingebouwd zonnepaneeltje. Daarnaast kunt u uw lege flessen inleveren; de opbrengst van het statiegeld gaat naar het millenniumproject.