Afbeelding
Foto: Carolien Breed

Reünie familie Keijzer ter ere van
honderdste huwelijksdag voorouders

HEILOO – Op 30 april is het honderd jaar geleden dat Cornelis (Kees) Keijzer (1888) en Catharina (Trien) Ruiter (1891) trouwden. Zij vestigden zich in een klein huisje aan de Rijksweg in Limmen.
Kees Keijzer was tuinder en bloembollenkweker en zijn land lag achter zijn huisje aan de Rijksweg. Een eeuw Keijzer; aanleiding voor hun nakomelingen om een reünie te houden. Op zondag 27 april kwamen circa 100 afstammelingen –tot en met de vijfde generatie Keijzer- plus aanhang bijeen in het Julianaklooster aan de Hoogeweg ter ere van de huwelijksdag van hun voorouders. Kees en Trien Keijzer-Ruiter waren van katholieke huize en kregen elf kinderen. Acht ervan bleven in leven, die ook weer een gezin stichtten.
Drie dochters zijn naar Engeland vertrokken, daar getrouwd en hebben daar hun leven opgebouwd. De overigen, vier zonen en een dochter, vestigden zich in de buurt van hun ouderlijk huis dat nog altijd aan de Rijksweg staat. Twee zonen bleven in Limmen, twee in Heiloo en de vierde dochter vestigde zich in 't Woud in Egmond aan den Hoef. Twee schoondochters van Kees en Trien leven nog: Jeanne Keijzer-Ursem (90) en Rie Keijzer-Bruin (91).
De Engelse tak kwam met het idee om in het kader van de honderdste trouwdag van Kees en Trien Keijzer-Ruiter een familiereünie te organiseren; om de oorsprong van hun bestaan te vieren. Dat zijn inmiddels zo'n 120 nazaten. Waarop de Hollandse tak dit idee heeft uitgewerkt tot een gezellig samenzijn in het Julianaklooster.