Aangeleverde foto

HZV D1 naar
NK zaalvoetbalkampioenschap

zaalvoetbal

HEILOO - Door de finale om het kampioenschap van West 1 te winnen, heeft HZV het Vennewater D1 zich geplaatst voor het Nederlands zaalvoetbalkampioenschap.

Een knappe prestatie van de jonge Heilooƫrs, die eerder al in de regio lieten zien de sterkste te zijn door met vlag en wimpel de titel in de topklasse binnen te halen. Nu zijn ze dus overtuigend kampioen geworden van het district West 1 van de KNVB en voetballen ze op 17 mei in Sittard in de finale om het Nederlands kampioenschap. HZV D1 versloeg in de West 1 finale Hollandse Veerhuys D1 uit Hoorn met 4-0. De wedstrijd in sporthal Zuid in Amsterdam stond onder leiding van twee goed fluitende scheidsrechters en werd zelfs live uitgezonden via een live stream. Beide teams begonnen nerveus aan de wedstrijd. HZV opende na circa drie minuten de score toen spits Dennis attent reageerde, na een door de keeper losgelaten bal. HZV wist een paar keer goed voor het doel van Hollandse Veerhuys te komen, maar de uitstekende keeper van Hollandse Veerhuys hield zijn doel verder schoon. Maar ook Tom, de keeper van HZV, verrichte menig redding.
Na de rust moesten ze blijven opletten om de scherpe counters van Hollandse Veerhuys te ontregelen. Halverwege de tweede helft maakte Stef uit een corner eindelijk de bevrijdende 2-0. De ban was gebroken en met een fraaie vrije trap scoorde aanvoerder Skip 3-0. Daarna was de wedstrijd gespeeld en Hollandse Veerhuys geloofde er niet meer in. Hidde bepaalde met een fraaie individuele actie de einduitslag op 4-0. Door deze knappe teamprestatie kregen de jongens een gouden medaille uitgereikt en natuurlijk de felbegeerde West 1 beker.
HZV D1 mag het nu als kampioen van district West 1 opnemen tegen de winnaars van de vier andere districten tijdens de landelijke zaalvoetbal finale op 17 mei in Sittard.