Afbeelding
Aangeleverde foto

Limmen - Ajax in finale KNVB-beker

LIMMEN - Op woensdag 23 april werd de halve finale van de KNVB-beker D-junioren gespeeld op sportpark Damphegeest te Limmen.

Nadat zij tegenstanders als AFC'34, De Foresters, HSV uit Heiloo, Ajax, OSV uit Amsterdam en SVW uit Heerhugowaard hebben verslagen mocht Limmen D1 spelen tegen Almere City. Deze vereniging heeft een talentvolle groep met trainer/coach Henk van Kanten. Limmen D1 had een geweldige start onder leiding van scheidsrechter Peetoom.
Na drie minuten wist Sam Lens (Tomassi) op aangeven van Bjön Valkering de wedstrijd open te breken en 1 – 0 op het scorebord te zetten. De verdediging van Limmen bleef stand houden tegen het offensief van Almere City waardoor de eindstand 4 – 1 werd voor Limmen.
Met dit resultaat weet Limmen D1 de finale te bereiken. De tegenstander zal Ajax D2 zijn want zij wisten te winnen van Buiksloot D1 met 2 – 0. De finale wordt gespeeld op 17 mei op het neutrale terrein van voetbalvereniging Legmeervogels te Uithoorn. Bestuurslid Jan Nijman vindt dat Limmen D1 talentvolle spelers heeft die in het KNVB-toernooi gegroeid zijn. Dat het een hecht team is en dat goed kan voetballen blijk uit de stand in de Hoofdklasse A waar deze spelers op dit moment staan. Met nog twee wedstrijden te spelen in de competitie is een eindklassering in de top drie mogelijk.