Afbeelding
Foto: Carolien Breed

Heiloo geniet volop
op eerste Koningsdag

HEILOO – Tijdens de eerste Koningsdag waren er ook in Heiloo tal van feestelijke activiteiten. De Vrijmarkt op het Looplein, het traditionele Oranjebal in Ypestein en ook in plan Oost en plan West was het groot feest.

Rondom winkelcentrum 't Loo was het een heerlijke bedrijvigheid door de kleedjesmarkt. Jong en oud had zijn koopwaar feestelijk uitgestald om de vele bezoekers te verleiden tot een goede deal. De creatieve, oer-Hollandse handelsgeest vierde hoogtij. Bij kooplui, vrolijk uitgedost in uitbundig oranje of verkleed als koningin, koning of prinsesje, wisselden tweedehands speelgoed, kleding, boeken et cetera van eigenaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was op de vrijmarkt verkrijgbaar. Van alle aanwezige jong-muzikanten bij elkaar, die hun kunsten op gitaar, viool, saxofoon, keyboard, trompet, trommels en drumstel vertoonden, zou je een flink orkest kunnen samengestellen. Daarnaast konden bezoekers zich verschansen aan allerlei zelfgebakken lekkernijen en creatief bedachte spelletjes. Wie van de festiviteiten geen genoeg kreeg, kon door naar Heiloo West en in één vloeiende beweging verder feesten in Plan Oost, waar ook van alles te doen en te beleven viel. Want ook daar werden volop oud-Hollandse spelletjes en Koninginnedagactiviteiten gehouden.
Om vervolgens neer te strijken op het Oranjebal in Ypestein; voor nog meer muziek, een 'walsje en een pilsje'! Onder andere The Porcupines vermaakten het publiek door als opener de sfeer er meteen in te brengen.