Afbeelding
Aangeleverde foto

Iedereen vangt bot bij DVW

sportvissen

HEILOO - Zaterdag 12 april werd al weer de vierde wedstrijd van het seizoen gevist door DVW. Ditmaal was de locatie het strand van Groote keeten in de kop van Noord-Holland, waar strand en strekdammen elkaar afwisselen ter behoud van de kust.

Er werden die ochtend 52 vissen aan de haak geslagen en dit waren uitsluitend botten. Iedereen ving zijn visje, op één na, die ving figuurlijk bot. Het is nooit eerder voorgekomen dat er maar één vissoort de kant op kwam, of niet.
Dat er flinke botten tussen zaten bleek wel uit het feit dat Ruud Nanne zijn clubrecordbot van 44 tot op 2,5 centimeter wist te benaderen.
Mark Tervoort gaf iedereen het nakijken met vijftien stuks, het leek wel of die op de visafslag had gestaan, gevolgd door Ruud Nanne met acht stuks en Paul Steenhoek met zeven stuks. De overige vissers hadden er vier of minder met daarbij één uitschieter naar onder met 0. Dit was Paul zijn tweede kleine misstapje die gelijk benut werd door Mark Tervoort. Mark gaat nu samen aan de leiding met Paul, gevolgd door Ruud op korte afstand.
De kampioen van 2013, Gerrit Ijnsen, laat nu voor de vierde keer een steekje vallen. Dat hij nog kan vissen mag hij laten zien bij de volgende wedstrijd in Scheveningen. Hier gaat men ankervissen op zo'n 5 tot 10 kilometer uit de kust. Voor deze bootwedstrijd zijn onder voorbehoud nog enkele plaatsen beschikbaar. Opgeven via
zeevissen@devroegtewint.nl.