Afbeelding

Redenen om voor een rieten dak te kiezen

Zakelijk

De populariteit van rieten daken neemt de laatste tijd steeds meer toe, waardoor je ze vaker ziet in je omgeving. Vooral op boerderijen, villa's en losstaande huizen zijn de rieten daken te zien. Vroeger waren rieten daken een teken van armoede, omdat het goedkoper was en brandgevoeliger. Tegenwoordig is dit veranderd en is het meer een luxeproduct geworden. Ben je benieuwd naar de redenen om een rieten dak te nemen? Lees dan dit artikel.

Het ziet er mooi uit
Rieten daken passen bij zowel moderne als oude huizen en geeft de huizen een natuurlijke en nostalgische uitstraling. Wanneer je je huis wilt laten opvallen, is een rieten dak een goede mogelijkheid. Er zijn verschillende soorten riet, welke allemaal weer een andere uitstraling hebben. Natuurlijk riet is de meest voorkomende variant en ook de mooiste. Daarnaast is er kunststof riet. Bij de kunststof varianten zie je eerder dat het om nep riet gaat, waardoor de mooie natuurlijke uitstraling wat minder is.

Het is goed voor het milieu
Wanneer je een milieubewuste soort riet wilt, kies je voor natuurlijk riet of het type riet Candur. Natuurlijk riet is een natuurlijk product en hierdoor duurzaam. Candur is een volledig recyclebare kunststof type riet, waardoor beide types meewerken aan een circulaire economie. Wanneer een dakdekker natuurlijk riet vervangt, is het te gebruiken om energie mee op te wekken. Hierdoor gaat er niets verloren. Een andere voordeel is dat er betere ventilatie is en het een hoge isolatiewaarde heeft. Door de hoge isolatiewaarde en het dak goed te isoleren van binnen. Houd je de warmte binnen en kou buiten, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om de woning te verwarmen. Dit heeft ook een positieve werking op het terugverdienen van de kosten van het rieten dak.

Je verhoogt de waarde van je woning
Aangezien riet tegenwoordig meer een luxeproduct is, heeft het plaatsen van een rieten dak ook een positieve werking op de waarde van je woning. De waarde verhoogt, omdat het huis energiezuiniger is door de hoge isolatiewaarde. Daarnaast onderscheidt het dak zich van andere daken en hebben liefhebbers hier meer voor over. Het is mogelijk om te kiezen voor zowel natuurlijk als kunststof riet, de levensduur is van kunststof riet langer. Bij natuurlijk riet, moet je het eerder vervangen.

(Dit is een betaald artikel)

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant