Foto: Pixabay

Het belang van goede koffie in een bedrijf

  Zakelijk

Volgens Koffie & Thee Nederland drinkt 82% van de Nederlandse bevolking wekelijks koffie, waarvan 67% dagelijks. Er wordt veel koffie gedronken in Nederland. Door deze reden is het handig als bedrijven hierop inspelen. In dit artikel wordt het belang van goede koffie in een bedrijf duidelijker.

Wat is goede koffie?
Goede koffie wordt uiteindelijk gebaseerd op de mening van haar consument. De smaak, de sterkte en de prijs van een kop koffie alleen definieert niet de kwaliteit van het kopje koffie. De wijze hoe de koffie wordt geoogst en of het verhandelen van de koffie op een eerlijke manier is gegaan, heeft ook invloed op de kwaliteit van de koffie. Verder kan het drinken van koffie veel variatie voor haar consument bieden. Dit heeft ook effect op de mening van de consument. Variatie is mogelijk door te experimenteren in de samenhang van koffieboon, branding en zetmethode.

Waarom goede koffie?
Om mee te beginnen kan koffie goed zijn voor de gezondheid. Door koffie te drinken stroomt er meer bloed naar je hoofd. Dit verhoogt de concentratie en dit kan prestatie-verhogende effecten geven aan haar drinker.

Verder kan goede koffie een fijne werksfeer creëren. Koffie drinken zit in de Nederlandse cultuur. Werknemers zullen over het algemeen blijer zijn als er goede koffie aangeboden wordt in de bedrijfsomgeving. Een tevreden werknemer werkt over het algemeen ook harder en beter dan een ontevreden werknemer.

Tot slot kan de kwaliteit van de koffie dat een bedrijf aanbiedt invloed hebben op het bedrijf. Als je als bedrijf geen goede koffie aanbiedt, dan kan dit een slecht imago voortbrengen. Vaak wordt er voor een bezoeker een kopje koffie aangeboden. Als dit kopje koffie slecht is, dan kan dat effect hebben op het verloop van de klantrelatie.

Kwaliteit afhankelijk van de machine
Er zijn in Nederland koffieleveranciers die goede koffie kunnen leveren. Zo zijn er specifiek koffiemachines voor de horeca maar ook voor andere branches. De koffiemachine moet geschikt zijn voor de omgeving waarin zij wordt gebruikt.

(Dit is een betaald artikel)

Meer berichten