Klussende Meilandjes met kerst terug op tv

  Zakelijk

Een scheur die zich lekker met verf vult, een chateauwaardig behangetje. Martien heeft een vocabulaire waar een gemiddelde schilder niet eerder aan dacht. Wie? Je weet wel. Martien Meiland van het televisieprogramma Chateau Meiland. Met kerst weer terug op tv.

Volgens Linda-columnist Aafke Romeijn ligt de kracht van Martien, het programma is een prijswinnend kijkcijferkanon en Martien wordt werkelijk overal voor gevraagd, in het feit dat we allemaal wel een beetje van die man zouden willen hebben. Een beetje meer schijt aan alles en vooral jezelf zijn. En overdrijven mag. Ook al zo lekker. Dus sloopt, klust en schildert Martien er lustig op los. Beetje klungelig soms, maar hij komt ergens. En ach, weten wij veel. Doe het maar eens, een chateau verbouwen tot een B&B. Met ook nog eens constant een camera op je snufferd.

Meedoen aan Ik Vertrek en een succesvol bedrijf opbouwen
Wie de site van Chateau Marillaux opent ziet direct in de rechterbovenhoek de mededeling dat het chateau zowel dit jaar als in 2020 is volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst van ruim honderd gasten.

Het is het voorbeeld van een succesvolle onderneming. Wat ooit startte met de verbouwing van een eerder kasteel en de verhuizing van het gezin naar Frankrijk is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Dat kan niet iedere deelnemer aan het programma Ik Vertrek zeggen.

Extraverte man
In 2006 waren ze al direct een hit. Martien steelt de show. Stijlvolle extraverte man, Cowboysbag tas, sjaaltje om, en altijd vriendelijk naar zijn gasten. Met zijn gezin dat bestaat uit zijn vrouw Erica en twee jonge kinderen, Montana van 12 en Maxime van 10 jaar, zochten ze het geluk in Frankrijk. Het echtpaar vertrekt met de meisjes, compleet met een 17 inch laptoptas op, richting het grote avontuur. Ze zegden er hun goedlopende woninginrichtingzaak voor op. Als in 2015 naar aanleiding van 10 jaar Ik Vertrek, Paul de Leeuw de familie Meiland/Renkema als favoriet bestempelt, hebben ze er al enorm veel avontuur opzitten.

Het gezin blijft dicht bij elkaar
De geaardheid van Martien roept ten tijde van de uitzendingen veel commotie op. Ja, hij valt op mannen. Maar 'zijn vrouw' Erica en hij 'horen bij elkaar'. Uiteindelijk keert het gezin terug naar Nederland. Iedereen gaat apart van elkaar wonen, maar allemaal dicht bij elkaar.

Er volgt cadeauwinkel mar10 in Noordwijk aan Zee. Het wordt eveneens een succes. Niet louter in en rond Noordwijk, maar ook landelijk. Dat bereikt hij door iedere vrijdagmiddag een filmpje te laten zien via Facebook waarin hij vertelt over de nieuwe aanwinsten in de winkel. Als je nog niets had gekocht, wilde je met je weekendtas zo uit je werk richting die winkel. Voor zijn fans kon het weekend niet vrolijker beginnen.

Televizier Ring
Het succes van Martien blijft niet onopgemerkt en ook zender SBS6 is de familie niet vergeten. Een paar jaar later wordt de winkel overgedaan aan een van de dochters. Want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Inmiddels voor de derde keer met elkaar getrouwd, 'we zijn de beste maatjes', reist het gezin Inclusief familievriendin Caroline, wederom af naar Frankrijk. Dit tweede avontuur wordt als een realitysoap op televisie uitgezonden. En wint de Televizier Ring.

Aankomende kerst zijn ze terug en Martien heeft inmiddels ook zijn eigen programma: Cash or Trash.

(Dit is een betaald artikel)

Meer berichten