Afbeelding

Bekleding en interieur beschermen tegen schade van huisdieren

24 jul, 12:00 Zakelijk

LIMMEN - Huisdieren kunnen onverwachte dingen doen. Soms is dit vervelend, bijvoorbeeld als er schade ontstaat op plekken waar je het net even niet kan gebruiken. De binnenkant van de auto is zo’n plek. En dan met name de bekleding, opengeritst door een kattenklauw. 

Je kunt niet lang op je vriendje boos zijn, uiteindelijk is het niet helemaal zijn schuld. Jij had de autodeur open laten staan en hij reageert gewoon op zijn oerinstinct.

Honden en katten
Honden zijn een stuk makkelijker te trainen dan katten en zijn zich ook meer bewust van de acties die ze uithalen. Katten hebben dit niet echt en zijn ook minder gevoelig voor straf. Een kat kan in het nauw maakt rare sprongen en dit maakt je poezelige vriend tot een risicofactor binnen de bescherming van je huiselijke spullen.

Voorkomen
Het voorkomen van schade aan je bezit en dan met name je auto begint bij het opvoeden van je huisdier. Probeer je kat uit te leggen dat de auto geen slaap of speelplek is. Koop eventueel beschermende materialen voor de gevoelige onderdelen, zoals een autostoelhoes voor je bekleding. Zo blijft je bekleding beter beschermt en gaat een en ander langer mee. 

Verzekeren
Zorg voor een goede verzekering, zodat, als het toch even tegenzit, je bezittingen in ieder geval financieel goed zijn beschermd. Een kattenverzekering hoeft niet veel te kosten en kan een prima oplossing zijn om de schade te beperken.

Wees op je hoede
Wees altijd alert op wat je kat doet en waar hij uithangt. Breekbare spullen kun je beter niet in het zicht van de kat zetten. Zorg ook dat je kinderen voorzichtig omgaan met je huisdier. Als je kat zich veilig voelt, zal hij minder snel geneigd zijn naar zijn oerinstincten te luisteren. En als je hem dan toch de garage in ziet sluipen: ren er snel achteraan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief