Afbeelding

Uitvaartverzekering afsluiten in Heiloo: hier moet je op letten

18 jul, 16:00 Zakelijk

Je hebt nogal wat te kiezen als je een uitvaartverzekering gaat afsluiten in Heiloo. Er moeten dan al knopen doorgehakt worden over iets waar je nog liever helemaal niet aan denkt. Toch is het verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten, al is het alleen maar om nabestaanden te behoeden voor financiële verrassingen.

Kies je een natura- of een kapitaalverzekering

De eerste keuze die je moet maken is te kiezen voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Ga je voor een natura verzekering? Dan kom je een pakket van diensten en producten overeen die geleverd worden nadat je bent komen te overlijden Heb je een kapitaalverzekering? Dan wordt een overeengekomen bedrag na overlijden uitgekeerd waarvan de nabestaanden de uitvaart moeten zien te regelen. Binnen de natura verzekeringen kun je kiezen voor een beperkt basispakket, maar ook voor een zeer uitgebreid pakket.

Welk bedrag ga je verzekeren?

Dan is er nog de vraag welk bedrag je gaat verzekeren, iets dat sterk afhankelijk is van de persoonlijke wensen van de overledene. Houd er rekening mee dat de kosten in de toekomst toe zullen nemen en dat je dus ruim moet rekenen en niet moet rekenen naar de huidige maatstaven. Ook de looptijd speelt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering een voorname rol. Kies je voor ‘levenslang’ dan ligt je premie lager dan wanneer je kiest om je tot je tachtigste te laten verzekeren. Hoewel je er vaak niet eens over na wilt denken en er vaak wat lacherig over gedaan wordt is het verstandig bloedserieus met de uitvaartverzekering om te gaan. Niet zelden is er niets geregeld en zitten de nabestaanden en met het verdriet van je overlijden en met rekeningen die betaald moeten worden omdat er niets verzekerd bleek. Vergelijk uitvaartverzekeringen en voorkom extra moeilijke situaties.

Neem altijd de polisvoorwaarden heel goed door

Let bij het afsluiten van een uitvaartverzekering er wel op dat het verzekerd bedrag geïndexeerd is. Bovendien is het niet zo dat je altijd direct voor de goedkoopste verzekeraar dient te kiezen. Zeker bij de uitvaartverzekering is het belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen en de diensten en pakketten die een verzekeraar aanbiedt heel erg goed tegen het licht te houden. En soms is het gewoon verstandiger om wat meer geld voor een uitvaartverzekering te betalen. Dan weet je zeker dat het wel snor zit en doe je bovendien je nabestaanden geen extra verdriet in de zin van financiële sores.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief