Afbeelding

Nederlandse vrouwen kanshebber op het WK volgens bookmakers

11 jun, 08:00 Zakelijk

Na het grote succes van de Nederlandse voetbalvrouwen op het Europees Kampioenschap in eigen land in 2017 wordt er op het WK deze zomer ook weer veel verwacht van het team. Hierdoor geven de bookmakers Nederland ook weer kans op het winnen van het Wereld Kampioenschap, hoewel er landen zijn met meer kans volgens de kenners.

De favoriet
Nederland is namelijk de favoriet voor de eindzege van het Wereld Kampioenschap vrouwenvoetbal. Volgens de bookmakers is dit namelijk Frankrijk, waar het toernooi tevens wordt gespeeld. Uit het Europese land komt tevens de winnaar van de Champions League voor vrouwen, wat dit seizoen werd gewonnen door Paris Saint-Germain. Voor deze club komt onder andere Shanice van de Sanden uit. In de finale werd gewonnen van FC Barcelona, waarvoor zowel Lieke Martens als Stefanie van der Gragt spelen.

De achtervolger
Na Frankrijk geven de bookmakers de Verenigde Staten de grootste kans om de wereldtitel te pakken. Bij het mannenvoetbal mag het Amerikaanse elftal dan geen sterk land zijn, bij de vrouwen is dit het tegenovergestelde. Het staat op het moment zelfs eerste op de FIFA ranglijst. Daarnaast wist de Verenigde Staten ook nog eens 3 keer wereldkampioen te worden, ze wonnen onder andere het meest recente kampioenschap in 2015. Ze wonnen dit WK door in de finale Japan te verslaan.

Europese dominantie
De bookmakers geven na Frankrijk en de Verenigde Staten drie Europese landen een grote kans om te winnen, namelijk Duitsland, Engeland en Nederland. Hierbij moet wel gezegd worden dat ze Japan evenveel kans geven als Nederland. Nederland debuteerde op het afgelopen wereldkampioenschap en strandde uiteindelijk in de achtste finales tegen Japan. De Japanse vrouwen wisten uiteindelijk door te stoten naar de finale, waarin het verloor van het Amerikaanse team. Nu krijgen Japen en Nederland dus evenveel kans van de bookmakers, maar Duitsland en Engeland wordt nog meer kans toebedeeld. Duitsland is dan ook een absolute grootheid in het vrouwenvoetbal in de recente geschiedenis. Onze oosterburen wisten 2 keer wereldkampioen te worden, maar wonnen zelfs 8 keer het Europese kampioenschap. Tegenwoordig staan ze tweede op de wereldranglijst achter de Verenigde Staten. Engeland is wat dat betreft niet zo succesvol als Duitsland. De Britse vrouwen wisten nog geen WK of EK te winnen, maar maken zonder twijfel een opmars. Ze staan inmiddels derde op de wereldranglijst van de FIFA en maken dan ook een goede kans op het winnen van het Wereld Kampioenschap in Frankrijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief