Afbeelding

De 5 meest gestolen spullen bij woninginbraak

12 feb, 12:00 Zakelijk

Inbrekers hebben maar één doel: zoveel mogelijk kostbare spullen meenemen. Daarom is het ook zo belangrijk dat iedereen een inboedelverzekering heeft. Maar welke spullen zijn bij een woninginbraak eigenlijk het meest in trek? Wij zetten ze op een rij.

Op deze spullen hebben inbrekers het gemunt:

1. Televisies, laptops, tablets en mobiele telefoons 
Als er veel elektronica staat in een huis, zijn inbrekers blij. Televisies, laptops, tablets en mobiele telefoons zijn kostbaar en dus voor veel geld door te verkopen. Let er daarom op dat je de dozen van elektronica nooit op de stoep laat staan. Je loopt anders het risico dat je inbrekers op ideeën brengt. Zet de dozen op zolder of maak ze zo klein mogelijk en zet ze meteen bij het oud papier. Vergeet ook niet je smartphone én simkaart te beveiligen met een code. Zo maak je het criminelen een stuk lastiger om je telefoon door te verkopen.   

2. Geld
Inbrekers zoeken overal in huis naar rondslingerend geld. Ze kijken in de kledingkast, badkamerkastjes, keuken en in tassen. Maak het inbrekers niet te makkelijk en zet je geld op de bank of bewaar het in een kluis. Er zijn al kluizen te koop voor een paar tientjes.

3. Fietsen
Een fiets stelen is meestal kinderspel. Vaak worden schuurdeuren niet op slot gedaan en zit de fietssleutel nog gewoon in de fiets. Zorg daarom niet alleen voor een extra sterk slot op de schuurdeur, maar maak er ook een gewoonte van om je fiets altijd op slot te doen. Zelfs als je van plan bent om zo weer op je fiets te springen.   

4. Sieraden
Voor sieraden en elektronica geldt hetzelfde: het is voor veel geld door te verkopen. Meestal hebben inbrekers sieraden binnen no time gevonden, omdat het in de meeste huizen op dezelfde plek wordt bewaard. Ringen, kettingen en armbanden vinden ze meestal in een la in de slaapkamer of in de badkamer. Bewaar daarom je sieraden veilig in een kluis.

5. Fotocamera's
Nog iets waar inbrekers het vaak op gemunt hebben: fotocamera's. Een tweedehands spiegelreflexcamera is namelijk kostbaar. Heb je veel waardevolle spullen? Dan is het een goed idee om ze te registeren. Geregistreerde eigendommen worden eerder terugvonden door de politie en zorgen voor meer sporen naar inbrekers. Op de website van de politie vind je handige registratiekaarten.

Heb je al een inboedelverzekering afgesloten?
Inbrekers zijn zo slim dat ze bijna altijd wel een manier vinden om een huis binnen te komen. Is het niet door een raam, dan is het wel met een slinkse smoes. Het is daarom verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. De verzekeringen van InShared zijn betrouwbaar én voordelig. Ben je benieuwd wat je per maand kwijt bent? Bereken hier de premie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief