Stip Fotografie.
Bedrijf Belicht (archief)

Yuno Acupunctuur - Met liefde en de juiste aandacht

  Zakelijk

Sinds 2017 heeft Maroesja Yuno, de vrouw achter Yuno Acupunctuur, haar praktijk in Heiloo gevestigd. Binnen de klassieke acupunctuur heeft zij zich gespecialiseerd in pijnbehandeling, vrouwen en zwangerschap en kinderen tot 11-12 jaar. Na haar westerse medische basisopleiding is zij met een studie Klassieke Acupunctuur aan de Academie Qing Bai gestart. Na afronding van deze opleiding heeft Maroesja besloten zich te specialiseren in acupunctuurtechnieken die zich richten op het verlichten van alle vormen van pijn.

Pijnbehandeling
Maroesja werkt volgens zowel de Master Tung als Dr. Tan's Balans Methode. Zowel chronische als acute pijn kunnen met deze twee methoden snel en efficiënt worden behandeld. Met name pijn aan het bewegingsapparaat zoals nek-, schouder-, rug- en knieklachten zijn zeer goed te behandelen. Maroesja: "Ik heb bijvoorbeeld een vrouw behandeld die al 25 jaar last had van migraine. Al na drie behandelingen was zij van de migraine af." Meer recensies van tevreden cliënten zijn te vinden op haar website. Maroesja benadrukt dat eenieder die leeft met chronische en/of acute pijn, de hoop niet hoeft op te geven. Gebaseerd op haar ervaringen tot nu toe, kon zij mensen helpen die niet eerder werden geholpen door de reguliere geneeskunde.

Vrouwen en zwangerschap
Als zwanger raken niet lukt, vaak door onbekende oorzaak, kan acupunctuur helpen. Maroesja helpt zowel de man als de vrouw om zich zo gezond mogelijk voor te bereiden op een mogelijke zwangerschap.

Acupunctuur is een relatief onbekend, maar zeer goed alternatief voor medicijngebruik bij zwangerschapsklachten, zonder de baby in gevaar te brengen. Bij vrouwen met een baby in stuitligging is het voor Maroesja mogelijk om door middel van moxa, een pijnloze en verwarmende techniek, de baby te laten draaien. Ook tijdens een bevalling kan acupunctuur als natuurlijke ondersteuning worden ingezet. De bevalling kan op gang worden gebracht en zal rustiger en minder pijnlijk verlopen.

Kinderen
Kinderen zijn zeer goed en pijnloos te behandelen met acupunctuur zonder naalden. Maroesja gebruikt hiervoor een speciale Japanse techniek, Shonishin genaamd. Dit is een zeer milde behandeling die de meeste kinderen als heel prettig en ontspannen ervaren. Shonishin kan al worden gebruikt bij baby's. Denk aan het opgeven van voeding, darmkrampjes of onrustige baby's. Als voorbeeld stelt Maroesja een meisje van vijf jaar oud. Het meisje sliep altijd heel onrustig en werd vaak 's nachts wakker door akelige dromen. Na twee behandelingen van amper een half uur sliep het meisje door. Doordat Maroesja ook de ouders meeneemt in het gehele proces kunnen zij, altijd na uitleg en een instructie op papier, hun kind verder thuis behandelen.

Vooral de interactie tussen haar en de cliënt vindt Maroesja zeer belangrijk. De eerste behandeling is niet alleen bedoeld om een juiste diagnose te stellen en om te behandelen maar ook om te bepalen of Maroesja wel de juiste persoon is die de cliënt kan en mag begeleiden in het proces van zelfheling. De juiste aandacht en een open hart is de eerste stap in het genezingsproces!

Maroesja is aangesloten bij een beroepsvereniging waardoor haar behandelingen (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten